55 vizualizări 14 mai 2008

Camara Aboubacar Mangue (52 de ani), cetăţean român de origine guineeză, candidează la Consiliul Judeţean Iaşi pentru fotoliul pe care l-a mai ocupat 5 ani din cei aproape 8 de când s-a înregimentat politic. Pentru noua legislatură, africanul a schimbat doar o iniţială: nu mai este în PRM, ci în PRE. A demisionat în martie din Partidul România Mare şi nu are nici o săptămână de când a iscălit adeziune la Partidul României Europene. Chiar dacă la Iaşi PRE nu va avea pe buletinele de vot sigla (deoarece, peste profilul Sfinxului din Bucegi, corpul de lup de pe steagul dacilor avea tricolor, în contradicţie cu legea electorală), Camara Aboubacar Mangue crede că va prinde un loc de consilier la CJ.

Doctor inginer în ştiinţe hidraulice, africanul de culoare – născut în Republica Guineea, regiunea Conakry – locuieşte la Iaşi de 18 ani. A candidat şi pe listele PRM Iaşi pentru Senatul României şi a demisionat din postura de vicepreşedinte al comisiei economice din filială. “Am ales PRE pentru că este un partid nou, nu este compromis şi vrea schimbare. Sunt un ambasador al tuturor studenţilor străini care au învăţat şi învaţă la Iaşi”, ne-a declarat, decis să înfiinţeze un centru cultural turistic.

Şeful său pe linie politică - Dragoş Dorojan (sculptor, proaspăt vicepreşedinte PRE şi şef de filială) - candidează pentru Primăria Iaşi pe listele partidului cu numărul 45 din cele 46 înregistrate la nivel naţional. Dorojan propune ieşenilor referendum pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari, un nou aeroport la cel mult 20 km de Iaşi, reţea de “miniambasade” pentru lobby făcut Iaşiului, reintroducerea troleibuzelor în transportul urban şi obţinerea de energie eoliană prin amplasarea a două staţii pilot eoliene pe două din cele 7 coline ale Iaşiului, energie care să minimalizeze costurile transportului în comun electrificat. “PRE nu este un partid de buzunar sau cu durată electorală. Ne considerăm necesari”, a spus Dragoş Dorojan.

Citește și: