Cristian ANDREI
5391 vizualizări 4 feb 2013

Consilierul local Rareş Buglea - PNL Alba a scris într-o postare pe Facebook că sprijină sterilizarea femeilor rome, care nu dovedesc după prima naştere că au intenţia de a creşte copilul în condiţii „cât de cât umane”.

"Am introdus noi apa în ţigănime... (apropo, când intrebi pe cineva de acolo unde locuieşte mai nou nu zice ţigănime, zice lângă dedeman). Ei, bine, dragii mei, acolo să introdus apa şi un strat subţire de pavele (aşa de dragul votului) dar este total insuficient! În loc de apă va fi enorm de greu să introducem mentalitatea şi educaţia acolo şi mai ales zic eu, educaţia sexuală... . ştiu că falşii umanişti mă vor critica aspru, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane! de ce o mai lăsam să îl nască şi pe al 2-lea şi pe al 5-lea... să plătească statul ajutoare sociale şi să punem noi zece lacăte pe poartă????", a scris consilierul Buglea.

El a ţinut să precizeze că iubeşte omul indiferent de culoare, religie, origne, dar susţinerea familiilor rome este „o dovadă de inconştienţă şi iresponsabilitate faţă de viitorul ţării”.

Preşedintele TNL, Florin Alexe, a spus că se delimitează de aceste declaraţii ale colegului său şi că Buglea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al TNL Alba. „Iniţial am crezut că cineva i-a spart contul de Facebook. Nu ştiu ce l-a apucat, o fi fost o seară mai grea pentru dânsul”, a spus Alexe, care a lăsat de înţeles că următorul pas pentru Buglea este demisia din partid.

Şi preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, s-a declarat mirat de afirmaţiile făcute de colegul său.

Cazul, în atenţia CNCD

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării(CNCD) s-a sesizat din oficiu în cazul lui Rareş Buglea.

"Prin procedura de autosesizare, CNCD va analiza fapta dl. Rares Buglea sub aspectul  prevederilor art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificările şi completarile ulterioare, referitoare la un posibil comportament discriminatoriu care a avut ca scop sau a vizat  atingerea demnităţii umane", se arată într-un comunicat al CNCD. .

 

Citește și: