Sorina Ionaşc
1800 vizualizări 23 sep 2014

Deputatul de diaspora Ovidiu Raeţchi a fost exclus din Partidul Conservator, decizia fiind luată marţi, de Biroul Executiv Central al PC. În explicaţia conducerii partidului, deputatul a fost dat afară din cauza poziţiilor pe care le-a avut ”în contradicţie cu hotărârile luate de partid”.

”Prin poziţiile publice din ultima perioadă, Ovidiu Raeţchi s-a situat în afara deciziilor oficiale asumate de forurile de conducere ale Partidului Conservator. Precizăm că în urmă cu o lună, Ovidiu Raeţchi primise deja un avertisment din partea Biroului Politic pentru poziţii care veneau în contradicţie cu hotărârile luate de partid, prin vot”, se arată în anunţul oficial al partidului, potrivit unui comunicat de presă remis gândul.

În realitate, Ovidiu Raeţchi, care s-a remarcat în mai multe rânduri prin poziţii împotriva guvernării Ponta, susţine că viziunile sale şi faptul că s-a exprimat public împotriva deciziilor la nivel înalt sunt cele care i-au adus excluderea.

”Noi am avut o alianţă cu PNL, adică de centru-dreapta. În momentul când lucrurile s-au schimbat, cu criza din USL, erau voci, nu doar a mea, care au mizat pe o alianţă cu PNL. Dar trebuia să respect majoritatea. Săptămâna trecută la votul pentru ordonanţa traseiştilor, eu am votat împotrivă, alături de un alt coleg, iar alţi trei s-au abţinut. Deci exista riscul unei extinderi a problemei în partid şi nu cred că nimeni nu-şi permite să facă asta în prag de alegeri”, a declarat deputatul, contactat de gândul.

Întrebat dacă opiniile sale împotriva premierului Victor Ponta, exprimate public, au avut vreo contribuţie la decizia de excludere, Raeţchi s-a arătat convins că acesta este, de fapt, motivul principal.

”După părerea mea, acesta este factorul decisiv. PC este destul de organizat când vine vorba despre probleme ideologice. Bănuiesc că nu se întâlneau ei să mp excludă pentru că sunt eu vreun neo-conservator, ei ştiu asta de mult. Sigur, în prag de alegeri, nu-şi permiteau un deviant de dreapta în alianţă. Într-un fel îi înţeleg, dezacordul ideologic este atât de clar încât şi eu aş fi procedat la fel. Dar eu, la rândul meu, nu puteam să spun ca ei, nu puteam să votez ordonanţa traseiştilor, nu puteam să mă prefac la marţea neagră că lucrurile au fost în regulă, nu puteam să votez cu bilele ascunse la ridicarea imunităţii parlamentarilor. Deci la un moment dat trebuia să spargă”, a adăugat deputatul.

Totodată,Ovidiu Raeţchi a precizat că are foarte multe reproşuri pentru foştii săi colegi. ”Foarte multă flexibilitate pentru un strop de putere”, a punctat el.

De altfel, Raeţchi a adăugat că va încerca să ajute candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, luând în calcul şi o trecere la Alianţa Creştin-Liberală.

Citește și: