644 vizualizări 12 dec 2017

"Din păcate, contrar oricărui cadru legal, PSD şi USR au sfidat încă o dată românii din Diaspora, au făcut front comun şi au votat împotriva susţinerii şi votării în cadrul Comisiei reunite a românilor din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor a amendamentelor aduse la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2018! Această poziţie de unitate a celor două formaţiuni politice nu este deloc întâmplătoare! A început încă din Comisia specială privind legile justiţiei când USR şi PSD au adus împreună amendamente la legile justiţiei!", se arată în comunicatul transmis de deputatul PMP pentru Diaspora, Doru Petrişor Coliu.

Acesta susţine că este inadmisibil să ceri avizarea Legii Bugetului de Stat în forma transmisă de Guvern fără a se vota asupra amendamentelor depuse la aceasta.

"Practic, ni s-a pus căluşul în gură. Deşi am fost votat de românii din diaspora să îi reprezint în Parlamentul României, prin decizia PSD şi USR mi s-a interzis să susţin amendamentele pentru românii din diaspora", spune deputatul PMP.

Anterior, deputatul PNL Mihai Voicu a acuzat doi deputaţi USR că au votat ”cot la cot cu PSD, fără să crâcnească” în şedinţa comisiilor pentru românii de pretutindeni, astfel încât 350 de amendamente nu au fost dezbătute, ci trimise la comisiile de buget-finanţe.

Citește și: