Andrei Ilinca
1138 vizualizări 14 iun 2019

Am văzut cum un lider PMP îşi făcea poze, extrem de mândru, la Palatul Cotroceni, cu ocazia semnării pactului iniţiat de către preşedintele Iohannis. Aceasta mi se pare culmea ipocriziei: PMP semnează cu mândrie un pact despre valorile europene ale României, în condiţiile în care trimite drept europarlamentar un turnător dovedit al Securităţii, în persoana fostului preşedinte Traian Băsescu. Deci, acestea sunt, mai precis, valorile europene ale PMP. Este o demonstraţie de ipocrizie şi de oportunism politic”, se arată într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Deputatul PSD critică şi limbajul folosit de către deputatul PMP Marius Paşcan referitor la declaraţiile recente a premierului Viorica Dăncilă. ”Sunt la fel de şocată de tupeul PMP manifestat la Cotroceni, pe cât sunt de şocată de limbajul folosit de către deputatul Paşcan în cel mai recent comunicat al său împotriva doamnei premier Dăncilă. Cu atât mai descalificabil este gestul domnului Paşcan cu cât acesta este un membru al Comisiei pentru Cultură. Termenii comunicatului de presă, dintre care unii nu pot fi reproduşi din motive de decenţă şi igienă a limbajului, nu doar că îl descalifică pe domnul Paşcan, ca deputat, dar îl condamnă şi ca un bărbat frustrat şi violent, cel puţin la nivel de limbaj. Consider că domnul Paşcan îi este dator cu scuze publice doamnei premier Dăncilă”, a adăugat Beatrice Tudor.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat la Secţia Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

În replică fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, pe 6 iunie, că „garantează” că nu are cum să piardă procesul cu CNSAS, care a cerut instanţei să constate calitatea sa de colaborator al Securităţii. ”Sunt acuzaţii fabricate pe lucruri incomplet luate în analiză”, a mai spus el.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

 

Citește și: