288 vizualizări 12 nov 2019

„Da, e adevărat, am cerut aseară lui Dan Barna, Cătălin Drulă şi Ionuţ Mosteanu demisiile la finalul şedinţei informale de Comitet Politic. Am cerut o serie întreagă de explicaţii de la toţi trei, pentru cine nu ştie Catalin Drula este şeful de campanie iar Ionuţ Mosteanu este şeful de comunicare USR, multe informaţii le cerusem încă de cu mult dinainte de finalul campaniei şi nu le-am primit nici până azi. Consider că rezultatul de la prezidenţiale este un eşec şi aşa cum am spus şi ieri, consider că un eşec fără asumare şi fără consecinţele de rigoare reprezintă doar preambulul unui viitor nou eşec”, a scris Tudor Benga, marţi, pe Facebook.

Acesta a adăugat că au fost foarte multe erori în strategia de campanie, precum şi în implementarea acesteia. Benga mai spune că cererea votului de încredere de către Dan Barna nu i se pare o soluţie acceptabilă, însă opinia sa e împărtăşită de puţini colegi din Comitetul Politic.

„Au fost numeroase erori de strategie şi implementare atât la nivel de campanie prezidenţială cât şi la nivel de management al partidului în general, am mai vorbit despre asta de-a lungul timpului, şi cred că este timpul pentru o asumare reală dacă vrem să arătăm alegătorilor că efectiv ascultăm mesajul pe care ni-l transmit prin votul lor. Nu consider acceptabilă soluţia cererii votului de încredere anunţat de Dan Barna, nu are vreo baza statuară şi mi se pare o scamatorie politică ce va atrage comparaţii foarte nefericite. Nu ascund faptul că opinia mea este împărtăşită de relativ puţini colegi din CP, dar consider că este de datoria mea, ca parlamentar USR şi membru în Biroul Naţional, să spun clar şi răspicat ceea ce consider eu că este soluţia matură pentru a readuce partidul pe făgaşul corect”,a conchis Tudor Benga.

Reacţia vine după ce Dan Barna a avut o videoconferinţă, luni seara, cu liderii organizaţiilor USR, în care au discutat despre rezultatele din primul tur al alegerilor prezidenţiale.

În urma discuţiile, liderul USR a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor de partid în zilele următoare, după rezultatul alegerilor prezidenţiale din primul tur.

La discuţiile de la videoconferinţa de luni seara au fost reproşuri la adresa vicepreşedintelui USR Ionuţ Moşteanu şi a şefului de campanie Cătălin Drulă, pentru strategia folosită la prezidenţiale şi a felului în care a fost făcută comunicarea, au explicat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Cosette Chichirău şi Tudor Benga ar fi printre cei care i-au cerut demisia lui Dan Barna de la şefia partidului, potrivit surselor menţionate.

 

Citește și: