Diana Grigore
708 vizualizări 22 oct 2019

„Bulgaria scapă de MCV. România, nu. Acesta e rezultatul concret al guvernării PSD. O ţară distrusă din toate punctele de vedere. De la economie la justiţie. Încă din 1990 ne-au arătat cine sunt şi ce vor: hoţie şi cumetrie. În 2016, negociam cu Comisia Europeană, punct cu punct, criteriu cu criteriu, ridicarea MCV. Din ianuarie 2017, mafia PSD-ALDE a distrus tot progresul făcut, toată încrederea câştigată în dialogul cu partenerii europeni. OUG13, atacul obsesiv şi sistematic la adresa justiţiei, încercarea de decredibilizare a DNA, impunitatea faţă de avertismentele europene, toate acestea au adus România în situaţia de a fi azi ultima ţară din Europa sub MCV”, a scris Dragoş Tudorache, pe Facebook.

Europarlamentarul PLUS susţine că vechea clasă politică este responsabilă de menţinerea MCV pentru România şi ar trebui să plătească.

„Da, Bulgaria a fost scoasă de sub incidenţa MCV, în situaţia în care în 2016 urma să fie decuplată de România şi lăsată exact acolo unde ne găsim noi astăzi. Vechea clasă politică este singura responsabilă şi trebuie să plătească politic pentru această nedreptate faţă de întreaga ţară. România trebuie să se cureţe de influenţa nefastă a acestor oameni, de jumătăţi de măsură şi de politicieni închipuiţi. Avem suficienţi români gata să îşi slujească ţara cu dedicaţie şi bun-simt”, a adăugat Tudorache.

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că se aşteaptă ca din punct de vedere al evaluării actului de guvernare raportul MCV să fie pozitiv. ”Consider că nu am greşit din punct de vedere juridic şi sper ca raportul MCV să respecte acest lucru”, a mai spus ea.

Ministrul în funcţie al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că la începutul acestei săptămâni, Comisia Europeană va publica raportul MCV la adresa României şi Bulgariei. CSM a acuzat că proiectul raportului, care este anterior trimis ministerului Justiţiei şi asupra căruia se pot face observaţii, a fost clasificat, iar membrii Consiliului nu au putut să-l consulte în timp util. În replică, Birchall a precizat că procedura este aceeaşi ca în toţi anii.

 

Citește și: