182 vizualizări 12 sep 2019

„Conflictul juridic a avut loc. Nu e ca la instanţele judecătoreşti. Curtea funcţionează după alte reguli. Acea solicitare se va rezolva printr-o decizie. Este o cale de urmat şi pentru acest conflict şi pentru viitoare conflicte”, a declarat, joi, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, pentru Mediafax.

Curtea Constituţională a stabilit ca pe 18 septembrie, ora 10.00, părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială să susţină punctele de vedere. Conflictul a fost sesizat de premierul Viorica Dăncilă după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea miniştrilor interimari. Şeful Executivului a transmis, atunci, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul, după ieşirea ALDE de la guvernare şi demisia miniştrilor ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că respinge a treia remaniere cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că este „cras neconstituşională”, deoarece ALDE a ieşit de la guvernare.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. De asemenea, şeful Executivului a declarat că trimite şi noi propuneri de miniştri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

 

Citește și: