539 vizualizări 24 mai 2018

Întrebat despre plângerea penală făcută de Ludovic Orban la adresa premierului Viorica Dăncilă, Mircea Hava spus, joi, într-o conferinţă de presă, că are aceeaşi poziţie cu cea a secretarului general al PNL, Ilie Bolojan.

”Da, asta e şi poziţia mea (ca şi poziţia lui Ilie Bolojan – n.r.). Şi, mai ales, că nu trebuia făcută. Ca persoană fizică poţi să faci orice. Nu am citit-o (plângerea - n.r.). Având în vedere că e plângerea unei persoane fizice, eu aşa o consider, nu am nicio calitate, nu mă interesează, eu nu am curiozităţi de genul ăsta”, a spus Mircea Hava, precizând că este o ”chestiune deja fumată”.

Întrebat care este poziţia personal faţă de plângerea penală, Hava a spus că nu are ”niciun comentariu, nici de bine, nici de rău”.

”Este o chestiune privată, făcută de domnul Orban, nici măcar de preşedintele partidului, că are şi această calitate, are şi alte calităţi, este inginer, este căsătorit. Eu ştiu că toată chestiunea asta a inflamat şi acum (...) Nu am niciun comentariu, nici de bine, nici de rău. Şi vă spun cinstit, nici nu m-a pasionat. Pe mine mă pasionează alte lucruri, care îmi consumă timpul. Am o pasiune teribilă vizavi de Centenar”, a mai spus Mircea Hava.

De asemenea, Mircea Hava a mai spus că în Biroul Executiv al PNL nu trebuia să se ceară susţinerea demersului lui Orban, privind plângerea penală.

”Domnul Orban a făcut-o, era ok. Faptul că s-a propus susţinerea partidului deja a amestecat totul şi deja am început să discutăm, ştiţi prea bine (...) Nu e ok ce s-a întâmplat. În mod normal, se putea discuta în Birou şi este foarte bine că se discută, dar nu ceri, domnule, susţinerea partidului. Asta nu trebuia făcută. Asta e părerea mea. Cred că mâine vine Ludovic aici şi o să-i spun. I-am mai spus multe lucruri. Eu nu am nicio problemă cu nimeni. Şi nu cred că cineva mă poate acuza că am o problemă cu Ludovic Orban”, a mai spus Hava.

Liderul PNL Alba, care e prim vice-preşedinte al partidului, a precizat că nu a participat la şedinţa Biroului Executiv al PNL în care s-a decis susţinerea demersului făcut de Ludovic Orban.

Citește și: