Gandul.info
Dragos Suciu
17282 vizualizări 29 dec 2017

Liderul ALDE Alba a spus, într-o conferinţă de presă comună cu PSD, la care a participat şi liderul filialei judeţene a social-democraţilor, că la alegerile din 2020 sau poate şi la cele europarlamentare cele două formaţiuni politice vor fi adversare.

”Toată lumea ştie, şi este normal să fie aşa, noi suntem acum parteneri cu PSD, vom rămâne în continuare conform înţelegerii parteneri de bună-credinţă, dar la alegerile din 2020 sau poate şi la alegerile europarlamentare vom fi adversari politici. Degeaba încercăm să dregem busuiocul. În 2020 vom fi adversari politici, dar sper ca până atunci să avem o colaborare bună şi chiar şi atunci să ducem o campanie corectă, bărbătească, fără acuze <penale>. Recunoaştem, poate alţii nu recunosc, principalul adversar politic al ALDE în 2020 este PSD, pentru că ALDE, fiţi convinşi, şi o să vedeţi că aşa va fi, va fi principalul partid de dreapta, partid liberal de dreapta. Deja au început disensiunile în organizaţia celor care îşi spun acum Partidul Naţional Liberal. Colaborarea cu PSD va fi una corectă, sper ca şi din partea lor să fie corectă şi când vom fi într-o confruntare politică să fie, la fel, corectă şi bărbătească”, a spus Ioan Lazăr.

La rândul său, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a adăugat că în 2020 PSD şi ALDE vor fi ”eventual rivali, nicidecum adversari”.

”Noi, PSD, suntem în aceeaşi formaţiune cu ALDE şi la guvernare, acum, şi sunt convins că în 2020 vom fi eventual rivali, nicidecum adversari. Adversarul nostru în judeţul Alba este PNL, adică fostul PDL (...) Sunt bucuros că această formaţiune PSD-ALDE funcţionează perfect, s-a văzut şi la vot pe diverse legi”, a spus Ioan Dîrzu.

Citește și: