Teodor Bobei
963 vizualizări 12 sep 2019

„«Dragă Călin, dragi colegi. Vreau să încep prin a vă aminti unora şi a vă spune altora cum s-a format ALDE. Şi vreau să vă spun că atunci când s-a pus problema plecării din PNL, i-am spus lui Crin Antonescu că eu merg alături de Călin, pentru că eu cred în Călin. Şi am ieşit apoi şi am anunţat şi agenţiile de presă. Şi am mers mai departe alături de Călin. (...) şi vreau să spun acum, din nou, că eu voi rămâne mereu alături de tine, Călin. Există viaţă şi după guvernare». Ce frumos suna acest lucru spus de Graţiela Gavrilescu în şedinţa din 26 august a Delegaţiei Permanente a ALDE”, a scris Toma Petcu, joi, pe Facebook.

Deputatul ALDE a adăugat că nimeni nu anticipa trădarea Graţielei Gavrilescu.

„De fapt, numai aceste lucruri le spunea dna Gavrilescu în toate şedinţele ALDE. Nimeni nu anticipa că cea care va trăda prima va fi tocmai ea. Îţi mai aduci aminte, Graţiela? Sau acum ai o amnezie cu privire la ultimele săptămâni? Nu de alta, dar te-am auzit în dimineaţa asta la Realitatea Tv cum spuneai că, atunci când ai votat pentru ieşirea de la guvernare şi pentru denunţarea protocolului cu PSD, ai votat pentru că era pentru a susţine candidatura lui Călin la alegerile prezidenţiale. Cu alte cuvinte, sugerai, Graţiela, că nu ştiai că preşedintele ALDE nu va mai candida la alegerile prezidenţiale”, a completat Petcu.

Acesta a avertizat-o pe Gavrilescu că minciuna are picioare scurte, în contextul în care în şedinţa ALDE de la finalul lunii august a votat pentru retragerea de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la prezindenţiale.

„Graţiela, minciuna are picioare scurte, la fel şi mandatul vostru oferit de PSD. În şedinţa din 26 august, pe ordinea de zi, s-au regăsit şi retragerea de la guvernare, dar şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu. La fel, Graţiela, ai votat pentru susţinerea lui Mircea Diaconu! Da, chiar tu! Ai fost cea care ai susţinut toate măsurile de pe ordinea de zi. Nu ai zis vreun moment că eşti împotrivă. Acum ce s-a schimbat? Te-a momit Dăncilă cu un post de ministru? Te-a momit PSD-ul la Prahova cu susţinere şi funcţii? Ce s-a schimbat?”, a precizat vicepreşedintele ALDE.

„A, să nu uit. Tot tu, Graţiela, mai spuneai pe 27 august aşa: „fiecare preşedinte şi membru când îşi dă o semnătură pe o adeziune trebuie să cunoască prerogativele pe care le are ca membru şi consecinţele atunci când nu mai doreşte să se alinieze liniei partidului”. Păi tu, Graţiela, astăzi eşti total în afara liniei partidului. Tu alături de toţi ceilalţi dezertori. Asta cum o mai poţi justifica?”, a conchis Gavrilescu.

Reacţia vine după ce Graţiela Gavrilescu a declarat, joi la Digi 24, că a acceptat propunerea de a reveni în Guvern deoarece nu a fost de acord cu faptul că partidul din care face parte nu mai are un candidat propriu la prezidenţiale. Aceasta a spus că a fost "un soldat mai mult decât disciplinat" pentru ALDE.

Şeful Executivului a anunţat miercuri, că va propune membri ALDE şi pentru cele portofolii de miniştri vacante, respectiv pe Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

ALDE Prahova a adoptat o rezoluţie prin care susţine obţinerea unui nou mandat de viceprim-ministru şi ministru de către Graţiela Gavrilescu. Aceeaşi filială îşi exprimă dezacordul faţă de excluderea din ALDE a lui Teodor Meleşcanu.

Citește și: