Diana Grigore
Mediafax
469 vizualizări 20 mai 2019

„Vreau să anunţ că, Partidul Naţional Liberal a luat decizia să lanseze un site în cursul zilei de mâine (marţi - n.r.), www.oprestefrauda.ro . Acesta este numele site-ului pe care îl vom lansa mâine în care cerem fiecărui cetăţean, care este ameninţat, cerem fiecărui cetăţean care află informaţii privitoare la tentativa de boicot sau de fraudare a alegerilor şi a referendumului de către PSD-ALDE, să ne transmită informaţiile pentru a le putea face publice şi pentru a putea să reacţionăm în timp util împotriva oricărei tentative de fraudă”, a declarat Ludovic Orban, luni la sediul partidului.

El a afirmat că PSD e capabil să apeleze la orice avuz pentru a-i împiedica pe oameni să voteze potrivit propriei conştiinţe la alegerile europarlamentare sau la referendum.

„Referendumul şi alegerile pentru Parlamentul European sunt practic similare, orice fel de tentativă de fraudă privitoare la referendum afectează şi votul la alegerile pentru PE. PSD e disperat, ştie foarte clar că în sondajele de calibrare făcute chiar de ei, Partidul Naţional Liberal este peste PSD şi că avem şansa să câştigăm alegerile. Din cauza asta au intrat într-o stare de nebunie totală, în care şi-au pierdut complet orice legătură cu realitatea şi sunt capabili să apeleze la orice abuz, la orice formă de ameninţare, de şantaj, de corupţie, de intimidare pentru a-i împiedica pe oameni să voteze în conformitate cu propria lor conştiinţă”, a conchis Orban.

Alegerile pentru Parlamentul European au loc pe 26 mai, odată cu referendumul pe justiţie solicitat de preşedintele Klaus Iohannis.

Cele două întrebări ale referendumului din 26 mai care vor fi incluse pe buletinul de vot sunt: 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

 

Citește și: