223 vizualizări vineri, 11:03

„Văd că dl Teodor Meleşcanu, azi de la înalta funcţie de preşedinte al Senatului oferită de PSD, vine cu lecţii de moralitate, de principialitate şi de dialog politic. Poate că toate aceste lecţii pe care le predă ca un guru al politicii trebuia să le repete înainte de a accepta o funcţie propusă de PSD, asta după ce el a votat pentru denunţarea protocolului cu PSD şi ieşirea de la guvernare. Genul de acţiuni întreprinse de dl Meleşcanu nici măcar in Banana Land-ul în care îşi trăieşte apusul carierei politice nu cred că pot fi considerate normale”, scrie senatorul ALDE Ion Popa pe Facebook.

Acesta adaugă că se poate vorbi despre dialog, dar trebuie să se bazeze pe respectarea hotărârilor partidului, „pe respectarea votului pe care chiar tu l-ai dat în Delegaţia Permanentă”.

„Dacă tu, fost ministru, diplomat (şi alte titluri pe care şi le-a adăugat la CV dl Meleşcanu), nu respecţi deciziile propriului partid în care ai venit doar pentru a mai câştiga un loc de senator, atunci cum poate exista dialogul? Nu poţi să vorbeşti despre acţiuni raţionale, despre alegeri bune şi alegeri rele atâta timp cât tu, Teodor Meleşcanu, ai votat în Delegaţia Permanentă a ALDE împotriva colaborării cu PSD, pentru ca mai apoi să te duci să te arunci în braţele d-nei Dăncilă. Dl Meleşcanu trebuie să înţeleagă un lucru: alegerea pe care a făcut-o domnia sa este specifică oportunistului politic, care vrea cu orice preţ să îşi mai adauge un titlu la CV-ul profesional. Alegerea dlui Meleşcanu a fost să îşi urmărească propriul interes, nu interesul ALDE”, mai scrie Ion Popa.

În primele zile din septembrie, ALDE a stabilit susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului, anunţa Călin Popescu Tăriceanu. Tot atunci, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE.

 

Citește și: