Alexandru Costea
494 vizualizări 12 iun 2019

„Nu vom vota moţiunea de cenzură. Să vedem dacă (partidele din Opoziţie - n.red.) obţin susţinerea necesară”, a declarat, pentru Mediafax, senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir a afirmat că nu există o strategie momentan în interiorul ALDE privind abordarea parlamentarilor în momentul procedurii de vot la moţiunea de cenzură.

Pentru ca moţiunea de cenzură a opoziţiei să treacă sunt necesare 233 de voturi ale parlamentarilor. PNL, USR, PMP, Pro România şi UDMR au anunţat că vor susţine demersul, însă liderul deputaţilor liberali Raluca Turcan a anunţat, miercuri, că moţiunea nu are în prezent voturile necesare.

Viorica Dăncilă a anunţat, după întâlnirea de marţi cu grupurile parlamentare ale PSD că aceştia nu vor vota moţiunea de cenzură, însă vor asigura cvorumul.

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Numărul total de parlamentari, în prezent, este de 465. Pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.

Moţiunea PNL, sub numele „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot!” va fi dezbătută şi votată, marţi, 18 iunie, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Foto: Mediafax Foto

 

Citește și: