Diana Grigore
156 vizualizări 10 apr 2019

„Din punctul meu de vedere lucrurile sunt destul de clare, faptul că în acest moment PSD-ALDE nu au fost în sala de plen a Senatului pentru a dezbate moţiunea însemană evident că PSD-ALDE au nevoie de domnul Tudorel Toader, altfel s-ar fi descotorosit deja deja de dumnealui aşa cum au făcut-o deja cu celelalte guverne, pe care chiar ei le-au votat. Domnul Tudorel Toader rămâne în continuare util puterii şi vom vedea exact foarte curând. Noi am cerut în nenumărate rânduri demisia domnului Tudorel Toader, nu a vrut să o facă, am recurs la proceduri parlamentare, iată că suntem sabotaţi chiar în procedură parlamentară chiar de deybatere şi vot a unei moţiuni împotriva ministrului Justitţiei. Să nu uităm dmnul Tudorel Toader s-a pus în slujba a cel puţin un om, Liviu Dragnea, în momentul în care a început să pună piedici numirii ca procuror european Laurei Codruţa Kovesi”, a declarat Florina Presadă, miercuri la Parlament.

Declaraţiile senatorului USR vin în contextul în care Senatul a suspendat, pentru a doua oară săptămâna aceasta, şedinţa de plen în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea simplă adresată ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Plenul a fost amânat din lipsă de cvorum.

Anunţul anulării şedinţei de miercuri din lipsa cvorumului a fost făcut de Claudiu Manda, cel care a prezidat plenul de miercuri. În sală au fost prezenţi 44 de senatori din jumătate plus unu din numărul total de 136 de senatori necesar întrunirii cvorumului.

Este a doua oară când Senatul amână votul pe moţiunea pe justiţie.

Foto: Hepta

Citește și: