Gandul.info
Iasmina Ardelean
Cristina ANDREI
1729 vizualizări 5 mar 2018

„Cred că domnul Codrin Ştefănescu poate să ceară aceaste explicaţii de la camaradul lui, asociatul lui, domnul Gabriel Oprea. Am spus că voi spune în comisia SRI tot ce ştiu, nu voi merge acolo cu jumătăţi de adevă, ca George Maior, nici cu minciuni ca alţii. (...) Cu Maior cred că am vorbit ultima dată la sfârşitul anului trecut când a fost o întâlnire cu diplomaţii şi am schimbat câteva cuvinte. Aveţi răbdare, că o să aflaţi de la mine lucruri la care nici nu v-aţi gândit, eu vreau să fac o chestie instituţională, nu can-can. Eu vreau ca ducă ce se termină şi activit comisiei SRI să se întâmple nişte lucruri. (...) Maior a cam zis nu: nu ştie, n-a văzut nu e adevărat. Astea nu sunt dezvăluiri, sunt minciuni", a replicat dur şeful PSD. 

Întrebat dacă îi va cere explicaţii lui Liviu Dragnea pentru participarea la petrecerile de la sediile SRI, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Eu nu îi voi cere explicaţii personal. Eu cred că e dator el să dea explicaţiile în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta au avut, de ce le-a avut şi în ce context. Poate pur şi simplu a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi, şi probabil trebuie să răspundă, pe urmă, public. Am înţeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, fiindcă are multe lucruri de spus după declaraţiile lui Maior, care oricum, într-adevăr, n-a spus aproape nimc din ceea ce ştie, n-a răspuns foarte corect la două întrebări esenţiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis pentru a-l scoate din cursă înainte de a fi candidat, n-a dat explicaţii despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig pe vreme a aceea ministru, azi şef al SRI”.

Fostul director al SRI George Maior a declarat, marţi, în comisia de control SRI, că Liviu Dragnea, Codruţa Kovesi, Livia Stanciu şi Ponta participau la petrecerile date în locaţiile serviciului de informaţii, el afirmând că erau nişte întâlniri informale ale unor oameni care au relaţii formale.

Citește și: