4689 vizualizări 26 oct 2015

Surse politice au precizat pentru MEDIAFAX că Gabriel Oprea se afla la sediul Guvernului împreună cu Victor Ponta, înainte cu scurt timp ca şeful statului să iasă în conferinţa de presă.

Pe de altă parte, ministrul de Interne şi viceprim-ministru pentru probleme de siguranţă naţională, Gabriel Oprea, a lipsit de la şedinţa Coaliţiei naţionale pentru integrarea refugiaţilor convocată luni de premierul Victor Ponta. Ministrul de Interne a fost înlocuit de un secretar de stat din MAI, deşi la prima reuniune a Coaliţiei, Gabriel Oprea a stat în dreapta premierului Ponta.

Coaliţia naţională pentru integrarea refugiaţilor este formată din miniştri, factori de decizie din instituţiile statului şi ai societăţii civile, iar la reuniunea de luni au participat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, alţi reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor cu atribuţii în domeniu, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile şi ONG-uri.

În şedina de luni, Coaliţia a stabilit că România trebuie să adopte o legislaţie care să permită acordarea unor documente de identitate refugiaţilor, inclusiv un CNP.

Citește și: