Departamentul Politic
664 vizualizări 5 apr 2012

Căderea Guvernului în urma moţiunii de cenzură pregătite de opoziţie ar indica faptul că România este o ţară instabilă politic şi caracterizată de semianarhie instituţională, fiind complet dăunător la adresa stabilităţii politice şi economice, a declarat, joi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

"Dacă moţiunea are ca motiv UMF, este una dintre rarele ocazii în care există moţiune pentru simplul fapt că Guvernul a respectat o lege. Dacă este nevoie de o moţiune pentru a prăbuşi un guvern care abia s-a instalat şi merge foarte bine, efectul strategic este nefericit, pentru că dacă trece, arătăm exact ceea ce nu trebuie să arătăm, şi anume că România este o ţară instabilă politic, o ţară în care preţul câştigului minor contează mai mult decât câştigul unei întregi populaţii, o ţară în care schimbarea de guverne nu duce la altceva decât la semianarhie instituţională, cu lumea pregătită de alegeri, dar nu şi pentru a-şi face treaba. Este riscant şi complet dăunător la adresa stabilităţii noastre politice şi economice", a spus Ungureanu, la postul public de radio.

El a mai susţinut că o astfel de moţiune pe tema UMF nu are obiect, deoarece universitatea s-a angajat să pună în aplicare hotărârea de guvern.

Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată săpămâna trecută de Guvern.

Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Citește și: