233 vizualizări 27 nov 2012

Copreşedintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marţi, că va face în aşa fel încât "să se cloneze în 3-4-5 exemplare" pentru a fi prezent în mai multe locuri în acelaşi timp, el reacţionând astfel la afirmaţia lui Cezar Preda că fostul premier ar trebui să iasă mai des în campania electorală.

"Am să fac în aşa fel încât să mă clonez în 3-4-5 exemplare că pot fi şi cu dumneavoastră (cu ziariştii - n.r.), să pot fi şi la posturile de televiziune în acelaşi timp, să fiu şi în campanie naţională şi în campanie în colegiul meu. Am să fac tot posibilul, vă promit că încerc", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă, după ce a fost întrebat cum comentează că Cezar Preda a afirmat că Ungureanu ar trebui să iasă mai des în campanie.

Mihai Răzvan Ungureanu a arătat este interesat în primul rând ca rezultatul din 9 decembrie să fie mulţumitor pentru ARD. El a spus că reprezentanţii ARD au un adversar puternic şi, astfel, trebuie să facă un efort enorm în acest sens.

"Iar cât despre prezenţa în media, dacă nu aş fi fost şi eu în campania electorală, probabil că de dimineaţa până seara aş fi stat la televizor. Văd că domnul prim-ministru Ponta face acest lucru şi o face bineînţeles pe seama absenţei sale de la Palatul Victoria. Când eram prim-ministru era mai puţin timp de televiziuni, au fost câteva emisiuni, unii spun că una a fost memorabilă. Dar, într-adevăr, am avut nevoie de timp şi atunci ca şi acum pentru a face ce este extrem de important, în ordinea de atunci, activitatea guvernamentală, în ordinea de acum, campanie", a adăugat Ungureanu.

El a mai spus că nu cedează în niciun fel condiţionărilor mediatice. "Şi vă mai spun ceva, apropo de prezenţa pe posturile de televiziune: eu nu cedez în niciun fel condiţionărilor mediatice, deci, sunt prezent în măsura în care sunt şi pun ghilimelele de cuviinţă, interesant", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

- Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, marţi, la RFI, că Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să iasă mai des în public în această campanie electorală, democrat-liberalul susţinând că "România lui Ungureanu funcţiona, iar România lui Ponta stă".

Cezar Preda afirmă că "Partidul Democrat Liberal, fiind forţa principală în această alianţă, îşi face o campanie aşezată în fiecare colegiu, cu structuri organizatorice foarte bune, are mesaje locale".

"Pe de o parte, Partidul Democrat Liberal are acest dezavantaj că USL nu-şi mai promovează nici local, măcar, proiectele şi este un mesaj negativ cap coadă, în toată ţara: ei au tăiat salariile, ei au impozitat pensiile, ei au făcut nu ştiu ce au făcut. Dar suntem în parametri funcţionării, aşa cum eram noi obişnuiţi la Partidul Democrat Liberal în campanie electorală. Ceilalţi aliaţi ai noştri, poate pe ici pe colo, nu am o evidenţă clară, sunt şi ei în teritoriu cuplaţi om la om cu adversarii politici", adaugă prim-vicepreşedintele PDL.

Preda observă că "la nivel naţional, însă, alianţa se bazează foarte mult pe prestaţia co-preşedintelui Blaga şi co-preşedintelui Răzvan Ungureanu".

Citește și: