Sorina Ionaşc
2691 vizualizări 31 aug 2012

Uniunea Social Liberală a mai înglobat un partid, UNPR devenind astfel parte integrantă a USL. Sub numele de Alianţa de Centru Stânga (ACS), progresiştii s-au unit cu PSD pentru a forma pilonul social al USL.

"UNPR merge mai departe împreună cu PSD, partenerul ideologic natural, şi îşi va păstra conduita corectă şi responsabilă de până acum. Începând cu sesiunea parlamentară de toamnă, Uniunea Naţională pentru Progresul României activează ca parte integrantă a Uniunii Social Liberale. UNPR şi PSD formează Alianţa de Centru Stânga, alianţa încheiată în conformitate cu voinţa politică a celor două partide şi cu respectarea procedurilor prevăzute de lege. Alianţa de Centru Stânga reprezintă pilonul social al USL, reunind cele mai consistente opţiuni de centru-stănga din spectrul politic românesc", se arată într-un comunicat de presă remis gândul.

Potrivit documentului, reprezentanţii UNPR susţin că integrarea lor în USL reprezintă o "coagulare a forţelor de stânga", fapt care va duce la o mai bună guvernare, va favoriza dialogul social şi va asigura stabilitate României.

"UNPR consideră ca această coagulare a forţelor de stânga va consolida Uniunea Social Liberală, va contribui la o mai bună guvernare, va întări politicile şi măsurile sociale, în special cele luate pentru creşterea nivelului de trai, va favoriza dialogul social şi va asigura stabilitatea României, în acord cu interesul naţional", se arată în comunicat.

Uniunea progresiştilor s-a înfiinţat în 2010. Dacă până la preluarea puterii de către USL, UNPR a fost partenerul PDL, odată cu căderea Guvernului Ungureanu, progresiştii au schimbat taberele. Motivul invocat a fost că USL este singura formaţiune parlamentară care garantează stabilitatea politică din România, de aceea au şi votat pentru guvernul condus de Victor Ponta.

"Pe de o parte, Uniunea Social Liberală era singura formaţiune parlamentară capabilă să garanteze stabilitatea politică a României – obiectivul politic central al UNPR - şi să asigure guvernarea ţării, în condiţiile în care doar USL avea forţa de a coagula o majoritate în Parlament. Pe de altă parte, UNPR a dorit să acorde susţinere unui premier de centru-stânga capabil să genereze un program de guvernare echilibrat, bazat pe politici social-liberale", a transmis Biroul de Presă al UNPR.

 

Citește și: