Gabriel Pecheanu
244 vizualizări 26 ian 2018

În şedinţa Biroului Politic Central al ALDE s-a validat lista miniştrilor propuşi de formaţiune, iniţial, fiind trecut şi Toma Petcu pentru a îşi continua mandatul la Ministerul Energiei. La finalul şedinţei, Petcu a luat cuvântul şi, invocând probleme de sănătate, a cerut să i se retragă numele de pe listă.

La începutul anului 2017, la câteva săptămâni după numirea în Guvernul Grindeanu, Ministerul Energiei anunţa că ministrul Toma Petcu este internat intr-un spital din Romania pentru tratament de scurtă durată. Toma Petcu ar avea probleme de sanatate din cauza ficatului, susţinea în ianuarie 2017, România TV.

Anton Anton, în locul lui Petcu la Ministerul Energiei

Propunerea ALDE pentru ministerul Energiei este Anton Anton, fost ministru al Educaţiei, după ce Toma Pectu, actual ministru al Energiei a anunţat vineri că nu intenţionează să facă parte din viitorul Guvern.

Membru al PNL din anul Anton Anton a fost numit în anul 2005 în funcţia de Secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. A fost numit apoi ca preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică din cadrul MEdCT (2006-2008).

În data de 7 octombrie 2008, Anton Anton a fost propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, semnând decretul de numire a sa în funcţie.

Anton Anton a depus jurământul în faţa preşedintelui a doua zi, Băsescu afirmând : "Sunteţi al patrulea ministru al Educaţiei din actuala legislatură. Sper, şi vorbesc la modul cel mai sincer, sper să fiţi şi ultimul".

 

 

Citește și: