Cristian ANDREI
2580 vizualizări 15 sep 2012

Dacă la nivelul ţării principiul parităţii nu a fost respectat cu stricteţe, la Bucureşti, liberalii au insistat să aibă acelaşi număr de colegii cu cei de la PSD.

Cele patruzeci de colegii dn Bucureşti au fost împărţite în cadrul USL în felul următor: Alianţa de Centru-Dreapta (PNL-PC) urmează să aibă 20 de candidaţi la alegerile parlamentare în colegiile din Capitală, iar Alianţa de Centru Stânga (PSD-UNPR) celelalte 20 de colegii.

În cadrul Alianţei de Centru Dreapta, conservatorii şi-au rezervat cinci colegii eligibile, majoritatea fiind în Sectorul 4, unde conservatorii beneficiază de sprijinul primarului Cristian Popescu Piedone, dar şi de influenţa lui Dan Voiculescu - ales senator în 2008 într-un colegiu sudul Capitalei.

În cadrul Alianţei de Centru Stânga se poartă negocieri pentru împărţirea colegiilor, uneperiştii urmând să-şi păstreze colegiile deţinute şi să aibă şi alţi candidaţi în Sectorul 2, unde primar este secretarul general al partidului - Neculai Onţanu.

Liberalii vor avea candidaţi cu precădere în Sectoarele 1 şi 6, unde primari sunt Andrei Chiliman şi Rareş Mănescu, iar social-democraţii în Sectorul 5, dominat de Marian Vanghelie şi Sectorul 3, condus de proaspătul primar Robert Negoiţă.

Citește și: