Departamentul Politic
282 vizualizări 3 iul 2012

USL menţionează, într-un comunicat, că "în niciun moment nu s-a pus problema ca USL să iniţieze revocarea vreunui judecător al Curţii Constituţionale" şi că temerile în acest sens "sunt neîntemeiate".

"Uniunea Social Liberală constată existenţa unor preocupări în spaţiul public cu privire la intenţia operării unor schimbări la Curtea Constituţională, mai precis cu privire la revocarea din funcţie a unor judecători ai Curţii. Dorim sa subliniem clar că în niciun moment nu s-a pus problema ca USL sa iniţieze revocarea vreunui judecător al Curţii Constituţionale. Prin urmare, aceste temeri sunt neîntemeiate", se arată în comunicatul USL.

USL a iniţiat, în cursul zilei de marţi, revocări la nivelul conducerii celor două Camere ale Parlamentului, în baza unor voturi exprimate în Birourile Permanente, adaugă sursa citată.

"Reamintim că toate aceste demersuri ale USL s-au realizat prin respectarea cadrului legal şi îndeosebi prin decizii care implicau voinţa Parlamentului. Suntem determinaţi ca, în acord cu prevederile legale, să punem în aplicare mandatul pe care românii ni-l cer, de a restabili ordinea de drept, de a opri abuzurile comise în aceşti ani şi de a consolida statul de drept în România. În acest sens, USL rămâne ferm susţinător al principiilor statului de drept, precum şi fidel angajamentelor pe care România şi le-a luat în faţa instituţiilor internaţionale", se mai arată în comunicatul USL.

Citește și: