Cristian ANDREI
3152 vizualizări 29 iul 2013

Preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, îşi acuză partenerii de alianţă din judeţ că au votat împotriva proiectelor puse în discuţie în Consiliul Judeţean.
La Dâmboviţa, preşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu, reclamă situaţia din judeţ la centru, afirmând că PNL şi-a făcut un obicei din a racola foştii membri ai PDL şi a format majorităţi alături de PDL şi PPDD.

Chiar dacă la nivel central USL a depăşit cea mai “gravă criză”, prin încheierea scandalului SR Stănescu – Victor Ponta, situaţia din teritoriu arată faptul că în teritoriu USL dă semne de uzură. Fisurile au apărut în judeţele Dâmboviţa şi Botoşani, liderii filialelor locale, cerând liderilor de la Centru să intervină pentru remedierea situaţiei.

Preşedintele CJ Botoşani este supărat pe liderii locali ai PSD pentru că nu şi-au respectat cuvântul.

“Nu mă mai pot baza doar pe PSD. Astăzi în plenul Consiliului Judeţean am avut 17 proiecte de hotărâre asumate de PNL şi PSD şi discutate, semnate şi avizate de vicepreşedintele PNL şi vicepreşedintele PSD. Era clar că trebuie să am vot pozitiv în plen. În plenul Consiliului, cu o oră am înainte am auzit, că consilierii PSD se vor abţine că i-a chemat primarul de la municipiu şi le-a cerut să se abţină. Am supus la vot, a fost votat acel proiect de hotărâre, de alţi consilieri de la alte partide şi după aceea am spus că mă văd obligat să nu mai am o relaţie specială cu PSD, ci să am o relaţie corectă cu toţi consilierii”, a declarat pentru gândul Florin Ţurcanu.

Chiar dacă Ţurcanu susţine că USL nu se rupe, situaţia din teritoriu este una gravă.

„Nu ne-am mai întâlnit într-un cadru oficial cu cei de la PSD de mai bine de şase luni. Săptămâna viitoare ne vom retrage viceprimarul de la municipiu din cauza primarului de la PSD”, a adăugat acesta. Ţurcanu afirmă că situaţia de la municipiu nu are legătură cu incidentul din Consiliul Judeţean.

Liderul PNL din Botoşani precizează că USL nu se rupe în judeţ, atâta timp cât va funcţiona la nivel naţional.

„Primarul municipiului este de la PSD, este un băiat tânăr, dar mă aşteptam de la un băiat tânăr altfel să abordeze zona asta politică. Este un tip foarte răutăcios şi transformă tot ce se poate transforma în circ şi scandal. Săptămâna asta viceprimarul nostru de la municipiu se va retrage pentru că nu mai poate ca în fiecare zi să îşi bată joc de el primarul şi să îl facă să sufere. Îl jigneşte în public, îl loveşte pe unde îl prinde. Viceprimarul este un om valoros, a fost director la Romtelecom vreo 25 de ani, este un om cu trei facultăţi, bine cotat la nivel de judeţ. Am încercat să vorbesc cu primarul, dar el crede că primarul este mai mare în funcţie decât preşedintele de CJ. PSD nu ne respectă”, a spus pentru gândul Ţurcanu.

În judeţul Dâmboviţa, cei din PSD sunt cei care acuză. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a venit de mai multe ori la Bucureşti pentru a se plânge la centru de comportamentul colegilor de alianţă în judeţ.

„Am constatat la Consiliul Local Târgovişte realizarea unei alianţe politice care dinamitează practic USL în judeţ. Adică PNL a înţeles să facă alianţă cu PDL li PPDD Am scris secretarului general al partidului, Andrei Dolineaschi”, s-a plâns în luna iunie Ţuţuianu.

Citește și: