Cristian ANDREI
14208 vizualizări 31 iul 2012

Senatorul PNL, Varujan Vosganian, a declarat că în documentul pe care USL îl va înainta Curţii Constituţionale li se va cere judecătorilor să verifice cvorumul de prezenţă şi să ţină cont de instigarea la boicot. Cei de la USL au spus că vor ajuta Curtea Constituţională să stabilească un cvorum real de prezenţă.

„Curtea Constituţională trebuie să aibă ca reper un cvorum care să reflecte România reală. Dacă ne va ruga să o sprijinim, o facem. CCR trebuie să-şi dea decizia privind cvorumul indicat de lege, trebuie să armonizeze datele INS, datele pe care le deţine Ministerul de Interne, de acord cu deciziile instanţelor judecătoreşti privind pierderea capacităţii de vot pentru diferit categorii de persoane. Noi vom pune la dispoziţia CCR orice informaţie, orice susţinere legală pe care ne-o va cere”, a spus Vosganian.

El a cerut judecătorilor Curţii Constituţionale să nu ia o decizie doar legală, ci şi „convingătoare”, în „corespondenţă cu realităţile româneşti”.

„Decizia CCR şi procedurile pe care le va urma Parlamentul pentru aplicarea acestei decizii trebuie să ducă la o decizie juridică privind referendumul dar şi auspicii favorabile pentru încheierea crizei politice”, a subliniat Vosganian.

Potrivit acestuia, judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să aibă ca reper „un cvorum care să reflecte România reală”.

„Orice decizii care s-ar da în baza unei Românii ipotetice, care nu este în concordanţă cu România reală, ar putea duce la o concluzie riscantă pentru societatea românească. România reală s-ar putea să nu se simtă reprezentată”, a conchis Vosganian.

Citește și: