710 vizualizări 15 sep 2019

USR a stabilit, la Congresul Naţional de la Timişoara, şi cei nouă vicepreşedinţi, în urma alegerilor pentru Biroul Naţional, informează partidul într-un anunţ de presă.

Lista celor nouă vicepreşedinţi este următoare: 1. Iulian Bulai - „Echipa Barna USR la guvernare”, 2. Claudiu Năsui - „Echipa Barna USR la guvernare”, , 3. Cristina Prună - „Echipa Barna USR la guvernare”, 4. Stelian Ion - „Uniţi Salvăm România”, 5. Nicolae Bogdănel Ştefănuţă - „Uniţi Salvăm România”, 6. Liviu Mălureanu - „Echipa Barna USR la guvernare”, 7. Cătălin Drulă - „Echipa Barna USR la guvernare”, 8. Cristian Seidler - „Uniţi Salvăm România”, 9. Allen Coliban - „USR echilibrat”.

Prin urmare cinci din cei nouă vicepreşedinţi sunt în „Echipa Barna la guvernare”, ceea ce înseamnă că Dan Barna îşi păstrează majoritatea.

Dan Barna a declarat, duminică într-o conferinţă de presă, că echipa a fost aleasă prin vot democratic, iar astfel partidul va fi adus la guvernare.

„Este o echipă în care am mare încredere. Împreună vom câştiga alegerile prezidenţiale, locale, şi vom duce USR la guvernare. Este echipa care va aduce însănătoşirea României şi transformarea într-o ţară din care tinerii să nu mai plece, în care antreprenorii sunt sprijiniţi, în care legea este lege, iar resursele sunt folosite pentru cei care au nevoie. Acea Românie pe care ne-o dorim toţi şi în care putem trăi fericiţi aici, acasă”, a afirmat Dan Barna, duminică la Timişoara.

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de preşedinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Naţional al partidului de la Timişoara. Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate. Totodată, acesta a obţinut 14 voturi „contra”, iar 25 de persoane s-au abţinut.

Congresul USR a votat limitarea numărului de funcţii alese în partid la maximum două

USR a votat, duminică, în cadrul Congresului de la Timişoara, modificarea statutului pentru a limita cumulul de funcţii alese în interiorul partidului la maximum două şi pentru a introduce o serie de incompatibilităţi, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii.

„Astfel, membrii Congresului au modificat articolul 21 din statut prin votarea unui al patrulea alineat care prevede, că: (4) Un membru USR nu poate deţine simultan mai mult de două funcţii alese în cadrul partidului, la orice nivel. Prin funcţii alese în cadrul partidului nu se înţelege cea de reprezentant la Congres, Conferinţa Judeţeană/ Municipală, Adunarea Generală, Comitetul Politic şi/ sau de membru în diverse comitete şi comisii tematice”, se arată în comunicatul de presă al USR, remis Mediafax.

Membrii Congresului USR au introdus o serie de incompatibilităţi în statut pentru a seta un nou standard de integritate în viaţa politică din România. Astfel, alineatul (3) al articolului 21 a fost modificat şi în urma votului exprimat el prevede, că:

„(3) Persoanele plătite din fonduri USR, precum şi cele plătite din indemnizaţii/ fonduri la dispoziţia parlamentarilor, europarlamentarilor, miniştrilor, consilieri ai miniştrilor, primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene USR, ori angajaţi de către aceştia, şi persoanele angajate la grupul parlamentar sau europarlamentar al USR, sunt incompatibile cu funcţia de membru în organele de conducere, arbitraj şi control de la orice nivel al Biroului Naţional şi al Comisiei Naţionale de Arbitraj, sau al Comisiei Naţionale de Cenzori”, conform sursei citate.

 

Citește și: