Gandul.info
Cristina ANDREI
1323 vizualizări 22 oct 2017
„USR va continua să lupte pentru interesul cetăţenilor, pentru a anula cele 22 de societăţi ilegale, urmând să facem recurs la pronunţarea de primă instanţă. Considerăm în continuare că vom avea câştig de cauză deoarece a fost încălcată legea 215/2001. De asemenea, USR va ataca în instanţă hotărârile de împrumuturi şi măririle de capital social către aceste societăţi, transferuri din banii bucureştenilor decise de majoritatea PSD-ALDE fără a respecta legile în vigoare”, a transmis preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, printr-un comunicat de presă. 
 
Membrii Uniunii reclamă şi faptul că Gabriela Firea a format, prin aceste societăţi, o „Primărie paralelă", în mod ilegal, pentru că deciziile puteau fi luate cu votul a două treimi dintre consilieri în Consiliul General, fiind obţinută, în schimb, doar o majoritate simplă.
 
„Aceste societăţi jefuiesc deja bugetul Bucureştiului prin hotârârile de Consiliul General din 28 septembrie. Din estimările USR, pe baza documentelor prezentate de Gabriela Firea, societăţile înfiinţate de PSD-ALDE vor putea cheltui în următorul an 300 de milioane de euro, bani ai cetăţenilor care muncesc şi plătesc taxe în Bucureşti", mai arată sursa citată. 
 
USR o acuză pe Firea că, la rectificarea bugetară, a tăiat toate investiţiile plănuite pentru dezvoltarea Capitalei cu scopul de a da bani nou-înfiinţatelor firme „patronate de prieteni şi apropiaţi ai coaliţiei – 116 milioane euro sub formă de majorări de capital (75%) şi împrumuturi fără dobândă din bugetul municipalităţii (25%)". 
 
„Administraţia PSD-ALDE duce Bucureştiul spre dezastru, lipsa investiţiilor publice, degradarea serviciilor pentru cetăţeni, inexistenţa strategiilor credibile de rezolvare a problemelor majore care afectează funcţionarea oraşului şi calitatea vieţii, dovedesc că PSD nu îşi respectă niciuna din promisiunile făcute în campania electorală din iunie 2016”, mai arată Wring.
 

Citește și: