Alexandru Costea
203 vizualizări 3 iun 2019

„Teodor Meleşcanu, Viorica Dăncilă, ei sunt principalii responsabili (pentru votul din diaspora - n.r.). Acest Guvern trebuie să plece. Vom avea o moţiune simplă lansată de către opoziţie pentru că trebuie să-i cerem explicaţii lui Teodor Meleşcanu, pentru pestaţia sa absolut de neacceptat la aceste alegeri. Responsabilitatea a fost politică, se puteau face lucruri, se putea evita chinul la care au fost supuşi românii de afară", a declarat Radu Mihail într-o conferinţă de presă la sediul Alianţei USR-PLUS.

Moţiunea simplă ar urma să fie înregistrată, luni, la conducerea Senatului.

Demersul Opoziţiei vine şi după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, pentru modul în care au fost organizate alegerile pentru Parlamentul European în diaspora.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că nu va lua o decizie cu privire la responsabilii desfăşurării votului defectuos în diaspora şi în unele zone din ţară până când nu are realizată o analiză temeinică.

La rândul său, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a spus că „pur şi simplu vinovat de votul în străinătate este practic preşedintele Iohannis”, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secţiile de votare în străinătate.

Mii de oameni nu au reuşit să îşi exercite dreptul duminică, 26 mai, în mai multe state, după ce au stat ore în şir la cozi în faţa consulatelor.

Foto: Hepta

Citește și: