Gandul.info
Cristina ANDREI
296 vizualizări 4 dec 2017

„Voi discuta cu colegii din PNL despre această propunere. Dincolo de competiţia firească dintre partidele pe care le reprezentăm, trebuie să înţelegem că, în chestiuni majore, este necesară colaborarea şi susţinerea reciprocă", a declarat Roxana Wring, preşedintele USR Bucureşti.

„Demersul USR vine în contextul în care Gabriela Firea a decis zilele trecute organizarea unui Festival în Piaţa Victoriei. USR a criticat acest demers şi a arătat că este unul exclusiv politic. Confirmarea acestui fapt a venit inclusiv de la un primar social-democrat care a recunoscut că decizia privind organizarea Festivalului în Piaţa Victoriei a fost luată în interiorul PSD. O astfel de practică, prin care instituţia Primăriei este pusă în slujba unui partid politic trebuie sancţionată de urgenţă. Deciziile în administraţie trebuie luate în funcţie de raţiuni administrative şi nu în funcţie de raţiuni politice", se arată într-un comunicat de presă al partidului. 

Membrii USR argumentează că, în acest context, e nevoie de o reglementare prin hotărâre a Consiliului General pentru ca Piaţa Victoriei să fie un spaţiu special destinat manifestărilor civice, sindicale, protestelor sau altor acţiuni de aceasă natură. Mai mult, spun cei din USR, e nevoie de un act care să fie adoptat legal, transparent, pentru a evita luarea unor decizii administrative „în scop politic"

„Evenimentele publice de tipul festivalurilor de sezon sau a concertelor se pot desfăşura în spaţiile în care, în mod tradiţional, s-au desfăşurat până acum în Bucureşti. Pentru astfel de evenimente publice, este nevoie de accesibilitate sporită pentru cetăţeni (semafoare, treceri de pietoni, acces facil la mai multe linii de transport public în comun etc.) şi de o serie de caracteristici ale spaţiului respectiv care să permită securizarea şi prevenirea riscurilor de accidente sau incidente de orice tip", îşi încheie aceştia mesajul. 

Citește și: