Cătălina Mănoiu
1097 vizualizări 3 mai 2018

„Nu l-am invitat pentru ziua de luni pe domnul Anton Anton. Ieri am aflat în timpul şedinţei de Birou Permanent că domnul Anton Anton nu poate veni datorită agendei dânsului. Astăzi am solicitat ca în locul lui Anton Anton să vină Tudorel Toader. Ni s-a respins. Se pare că noua cutumă în Parlamentul României, în stil Putin – Erdogan, este ca majoritatea să decidă pe cine dintre miniştrii Guvernului are voie opoziţia să cheme în Parlament. Nu există nicio acoperire regulamentară pentru aşa ceva. Chiar am cerut să ni se spună care este litera din Regulament care ar conţine o asemenea prevedere. Nimic nu mi-au spus pentru că nu există”, a declarat deputatul USR Cristian Seilder.

Deputatul USR a afirmat că PSD „citeşte cum doreşte Regulamentul”.

„Noi am invitat-o pe doamna Dăncilă în Parlament pentru a ne explica cu mandat s-au dus în Israel (...) şi cu ce s-au întors. Replica domnului Florin Iordache este că acest lucru se poate întâmpla cel mai repede în septembrie, ceea ce este absolut hilar. (...) Dânşii inversează şi citesc în diagonală două articole ale Regulamentului şi preiau ce le convine acolo unde le convine pentru a face nimic altceva decât pentru a acoperi incompetenţa Guvernului. (...) Domnul Iodache consideră că alternativ înseamnă: putere, opoziţie şi iniţiativa premierului. (...) dânsul citeşte Regulamentul cum doreşte (...)”, a spus Seidler.

România se îndepărtează de modelul democraţiei funcţionale şi merge spre „un model practicat de Rusia lui Putin şi Turcia lui Erdogan”, a spus deputatul USR.

Şi PNL a criticat respingerea solicitărilor făcute de USR în Biroul permanent.

„PNL susţine orice demers al opoziţiei pentru prezenţa în Parlament a miniştrilor Cabinetului şi a doamnei prim-ministru. Din păcate, abuzând de interpretări diferite ale articolului Regulamentului majoritatea PSD-ALDE evită să asigure prezenţa primului ministru. Practic, o să ajungem în situaţia să o vedem pe doamna Dăncilă o dată pe an sau din an în Paşti. (...)PSD abuzând de interpetări la limită a Regulamentului blochează în mod constat nu numai prezenţa primului ministru, dar şi a altor miniştri, cum ar fi domnul Anton Anton”, a declarat deputatul PNL Victor Paul Dobre.

Citește și: