Ana Petrescu
167 vizualizări 24 apr 2019

„Statul de drept şi democraţia au fost, din nou, batjocorite în Parlamentul României de coaliţia PSD-ALDE, susţinută de UDMR şi minorităţile naţionale. Infractorii ajunşi în funcţii publice, în frunte cu Liviu Dragnea, au abuzat iar de poziţia obţinută prin votul românilor cinstiţi pentru a bloca Justiţia şi a scăpa de răspundere penală pentru faptele comise. Disperat să-şi rezolve problemele penale până pe 20 mai, când ar putea să fie condamnat definitiv la închisoare, în al doilea din cele trei dosare pe care le are, Liviu Dragnea a ordonat deputaţilor PSD să urgenteze ciopârţirea Codurilor penale, în dispreţ total faţă de alegători şi faţă de ţară, chiar dacă votul de astăzi riscă să arunce România în beznă”, au transmis reprezentanţii USR, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, Mediafax.

Sursa citată mai spune că, împreună cu celelalte partide din Opoziţie, va uza de toate pârghiile parlamentare şi va ataca la Curtea Constituţională proiectele de modificare a Codurilor penale, aşa cum a făcut-o şi în 2018. Demersul de atunci al Opoziţiei a făcut ca peste 100 de articole neconstituţionale să nu fie astăzi în vigoare, iar România să nu aibă o legislaţie penală amputată şi peste 100 de articole neconstituţionale în vigoare.

„Astăzi, practic, în Parlamentul României a câştigat hoţia. Formele adoptate astăzi pentru Codul penal şi Codul de procedură penală nu conţin articolele declarate neconstituţionale de CCR, dar conţin celelalte porcării prin care România devine un rai infracţional. Prin votul de astăzi vedem cât sunt de importante alegerile de pe 26 mai, cât de important este ca cetăţenii români să iasă pe 26 mai la vot, să voteze la referendum şi pentru Parlamentul European, pentru că România este într-un pericol mai mare ca niciodată să iasă din Uniunea Europeană. Suntem convinşi că vor exista reacţii pe plan european faţă de adoptarea acestor Coduri împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia, ale Comisiei Europene şi ale partenerilor tradiţionali ai României. Liviu Dragnea nu mai are niciun fel de limită, pentru el nu mai contează nimic altceva decât rezolvarea problemelor penale pe care le are şi pentru asta este dispus să sacrifice interesul României, ceea ce a şi făcut astăzi”, a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

„Un nimic atât de simplu după vorbă după port îşi rezolvă problemele penale în Parlamentul României. România va fi supusă unei proceduri infringement pentru că ne batem joc de angajamentele pe care ni le-am asumat. Daca aceasta este România pe care vor să o creeze pentru copiii noştri sper să fie sancţionaţi la alegerile de pe 26 mai pentru că nu aceasta este România pe care ne-o dorim”, a precizat şi deputatul USR Stelian Ion.

USR a mai condamnat complicitatea UDMR şi a minorităţilor naţionale, care au făcut posibil, prin votul exprimat astăzi, să fie adoptate sute de modificări deosebit de nocive pentru funcţionarea sistemului de Justiţie.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a Codului penal şi a celui de Procedură penală.

Comisia specială pentru revizuirea legilor justiţiei a votat, marţi, un raport favorabil pe Codul penal în forma adoptată de Senat, deputaţii şi senatorii jurişti neacceptând niciun amendament propus de Opoziţie.

Totodată forul legislativ condus de Florin Iordache a întocmit, marţi, un raport de admitere cu amendamente asupra proiectului de lege privind Codul de procedură penală. Au fost eliminate prevederile declarate neconstituţional de CCR.

Citește și: