20 vizualizări 22 mai 2009

În urmă cu câteva săptămâni, un raport întocmit de institutul „Ovidiu Şincai” recomanda românilor să nu-şi irosească, la proximele alegeri europarlamentare, voturile pe PRM, întrucât formaţiunile excesiv naţionaliste nu sunt agreate în Parlamentul European, peremiştii riscând, deci, să fie izolaţi de colegii din celelalte grupuri. Corneliu Vadim Tudor nu pare însă deloc îngrijorat de această posibilitate.

Dimpotrivă, a şi găsit o soluţie, pe care a comunicat-o vineri, într-o conferinţă de presă: „Eu socialist nu sunt, liberal nu sunt, popular în accepţia udemeristă sau ţărănistă a milogului Miluţ nu sunt. Însă mai există şi alte grupuri aşa-zise mai puţin importante şi mai există şi un grup puternic de neafiliaţi”. Aşadar, în eventualitatea că PRM va obţine mandate în PE, Tribunul se gândeşte serios să formeze un nou grup parlamentar european: „Dar ce? Nu putem crea un grup nou? Am mai creat unul acum patru ani şi eram foarte puternici. Au tremurat toate călimările. Ăsta e patriotismul nostru curat”.

Oricum, pentru liderul PRM, apartenenţa doctrinară la un anumit grup politic nu pare a conta prea mult, el mizând mai degrabă pe personalitatea „puternică” a sa şi a lui Gigi Becali: „Importante sunt personalităţile de sine stătătoare. Şi eu, şi Gigi Becali cred că suntem, dacă nu nişte personalităţi, măcar nişte personaje foarte puternice şi foarte vizibile”. Scenariul pe care îl are în minte Tribunul este acela potrivit căruia grupurile majoritare din PE vor alerga la el şi la Becali pentru a le cere voturile, iar cei doi îşi vor provoca adversarii la o partidă fotbal: „Va fi senzaţie. O să vedeţi că o să se ţină după mine şi după Gigi Becali ca după urs, ba mai facem şi o miuţă acolo, ca la Steaua”.

Citește și: