Sorina Ionaşc
92 vizualizări 7 nov 2013

Membrii comisiei pentru Roşia Montană au hotărât ca raportul final pe proiectul de exploatare să fie finalizat joi, după dezbateri, urmând ca votul final să fie dat luni, la ora 18.00.

"Astăzi se vor finaliza dezbaterile pe acest proiect şi pe raport. Votul final va fi dat luni, la ora 6, tocmai pentru ca toţi membrii să fie prezenţi. Au votat pentru toţi membrii USL şi împotrivă două persoane şi s-au abţinut alte două. Suntem aproximativ 15 prezenţi. Munca se va termina astăzi", a anunţat Darius Vâlcov.

La fel ca în şedinţa de miercuri, parlamentarii încă dezbat concluziile celor patru grupuri de lucru (socio-economic, de patrimoniu cultural, juridic şi de mediu), în cadrul comisiei fiind citit fiecare paragraf, analizându-se chiar şi semnele de punctuaţie.

Întrebat dacă raportul nu va fi dat în afara termenului legal al comisiei, mandatul acesteia expirând pe 10 noiembrie, Vâlcov a explicat este vorba doar despre o zi în plus.

"Nu este în afara termenului, este o zi în plus doar pentru votul final. Azi terminăm dezbaterile şi raportul, luni dăm doar votul, ca să fim liniştiţi şi odihniţi, nu după o muncă de 12 ore", a mai spus preşedintele comisiei.

După ce lucrările comisiei au avut loc la secret, fără ca presa să aibă acces, în şedinţa de luni jurnaliştii vor putea participa.
 

Citește și: