180 vizualizări 20 mar 2019

Procurorii DNA, dar şi avocaţii apărării au propus reaudierea martorilor Carmen Danet, Iosif Moldovan şi Emil Boc.

Procurorii DNA au solicitat deopotrivă audierea lui Emil Boc şi a lui Dorin Cocoş.

De asemenea, Valerian Vreme, a solicitat instanţei să fie audiat.

Termenul stabilit pentru audierea lui Valerian Vreme a fost stabilit pe 14 mai, judecătorii urmând să se pronunţe tot atunci şi pe celelalte solicitări de audieri.

În primă instanţă, fostul ministru Valerian Vreme a fost achitat de magistraţii instanţei supreme în acest dosar, decizie contestată de procurori. Anchetatorii îl acuză pe Valerian Vreme că a încheiat fără organizarea unei licitaţii publice un contract de cumpărare a unor produse software Microsoft în şcoli.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada septembrie 2010 şi februarie 2012, Valerian Vreme, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei la acea vreme, a încălcat dispoziţiile legale a achiziţiilor publice şi a încheiat, fără a organiza o licitaţie publică, un contract cu D.Con-Net AG ce avea ca obiect închirierea, cu opţiunea achiziţionării, a unor drepturi neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli. Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.

Citește și: