Dana Stanila
4041 vizualizări 7 feb 2017

Premierul a vorbit şi despre cum pot fi făcute modificările Codurilor Penale.

„Eu am cerut Ministerului Justiţiei să stopeze orice fel de proiecte care să nu aibă un parcurs cât mai larg. Că aceste lucruri se întâmplă în Parlament, că iniţiator e Ministerul Justiţiei sau altcineva, îmi doresc ca toate deciziile Curţii Constituţionale şi mă refer strict la deciziile Curţii Constituţionale, să fie transpuse cât mai rapid în legislaţia din ţara noastră. Acesta este, până la urmă, şi cadrul legal de 45 de zile să faci lucrul acesta, că aceste dezbateri vor fi demarate de către Ministerul Justiţiei sau Parlament sau oricine altcineva", a detaliat premierul.

„Orice iniţiativă de a trimite rapid, fără a respecta dialogul cu opoziţia, cu partidele din opoziţie, cu instituţiile cu atribuţiuni în acest domeniu, cu societatea civilă, orice iniţiativă de acest fel a Ministerului Justiţiei este neconformă cu ceea ce sasm cerut în şedinţa de guvern. De aceea s-au stopat toate aceste lucruri", a adăugat şeful guvernului.

O decizie în privinţa abordării modificării Codurilor Penale ar urma să fie luată după votul asupra moţiunii de cenzură, de miercuri.

„Haideţi să trecem de moţiunea de cenzură şi, totodată, calea pe care se va merge şi anume aceste consultări, care sunt la Parlament, aşa cum s-au făcut şi în trecut, atunci când s-a modificat Codul penal şi Codul de procedură penală, sau în altă parte, prin care să se pună strict deciziile Curţii Constituţionale în acord cu Codul penal şi Codul de procedură penală”. 

Premierul a evitat să spună daca va renunţa la prevederile controversate din OUG 13: „Voi avea o discuţie mâine, după de moţiunea de cenzură. Eu mi-am format părerea şi ceea ce trebuie să fac".

Premierul Grindeanu nu a exclus că ar putea lua în calcul şi varianta ca viitorul ministru al Justiţiei să fie un tehnocrat şi că decizia va fi luată în perioada următoare.

 

 

 

 

 

Citește și: