Clarice DINU
1648 vizualizări 16 iul 2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, la GÂNDUL LIVE că fuziunea PDL-PNL „este imposibil juridic să aibă loc până la prezidenţiale”, astfel că în alegeri liberalii şi democrat-liberalii vor intra într-o alianţă electorală. El a susţinut că au fost testate prin cercetări sociologice mai multe denumiri ale  pentru aceasta în jurul termenului de Uniune, precum şi a cuvintelor liberal, democrat, creştin, fiind în analiză şase variante ale denumirii alianţei.

"Eu cred că Uniunea Creştin Liberală PNL-PDL ar fi o denumire foarte bună, asta e varianta mea, dar să vedem ce spun analizele", a spus el, precizând că între variante se mai regăsesc Uniunea Creştin Democrată sau Uniunea Liberal-Democrată.

Cât priveşte numele noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL, liderul democrat-liberal a spus că o decizie finală se va lua joi, neexcluzând însă tranşant ca noul partid să se numească PNL.

„Am spus de la începutul discuţiilor, numele este important, dar mai important este ce dorim. Îl facem pentru a veni cu o ofertă pentru români, să venim cu  alternativă la PSD şi facem această construcţie nu doar pentru alegerile prezienţiale. Nu aş vrea să renunţ la PDL, dar e prea important momentul pentru a ne crampona în asemenea lucruri emoţionale. De dragul ţintei, cred că fiecare dintre noi trebuie să lase la o parte orgoliile”, a arătat preşedintele PDL.

Până la alegerea unei conduceri în urma unui Congres, estimat a avea loc cel mai târziu la jumătatea lui 2017, puterea va fi exercitată la vârf de doi copreşedinţi, respectiv preşedinţii PNL şi PDL. De asemenea, noua formaţiune va avea un Birou Politic, un Colegiu Director din care vor face parte şi preşedinţii de organizaţii judeţene, iar forul suprem va fi Convenţia Naţională. De asemenea, alegerile se vor desfăşura pe bază de moţiuni, aşa cum prevede în prezent statutul PDL. 

 

Citește și: