Sorina Ionaşc
118 vizualizări 6 iul 2012

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat în plenul reunit al Parlamentului că liderii USL, care deţin puterea, sunt interesaţi doar de acapararea instituţiilor statului şi a justiţiei. Mai mult, pedelistul i-a acuzat pe uselişti de încălcarea Constituţiei, în persoana premierului Victor Ponta, luându-i apărarea preşedintelui Traian Băsescu.

“E un lucru clar: preşedintele nu a încălcat Constituţia, pe când Victor Ponta da. Aceşti oameni vor să suspende un om care a respectat Constituţia. Aţi devenit maeştri în fărădelege. Asaltaţi toate instituţiile ţării şi credeţi că veţi scăpa nepedepsiţi, dar vă înşelaţi amarnic. Nu mai încercaţi să-i prostiţi pe români. Trompetele USL au minţit că România are bani, dar când aţi venit la guvernare v-aţi trezit că e criză”, a declarat Blaga.

Totodată, referitor la sesizarea colegului său, Mircea Toader, de a da citire avizului CCR, preşedintele democrat-liberal a dat şi o explicaţie pentru membrii USL. “Nu aţi dorit să respectaţi ordinea de zi pentru că nu aţi dorit ca românii să audă avizul CCR, ăsta a fost motivul. România trece în aceste zile prin momente dificile, poate cele mai dificile. Aceasta numai pentru un grup de politicieni uniţi de minciună încearcă să confişte ţara”, a mai spus el.

Mai mult, Vasile Blaga a făcut şi un apel la liderii UDMR, UNPR şi ai minorităţilor naţionale, încercând să-i convingă să acorde un vot negativ pentru suspendarea preşedintelui. “Vreau să fac un apel. Colegi din UDMR, UNPR, minrotiăţi naţionale. Treziţi-vă, nu puneţi umărul la aşa ceva. Am lucrat împreună şi ştiţi că atunci niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Azi trebuie să apărăm drepturile cetăţeneşti, democraţia şi valorile ei”, a încheiat liderul PDL.

Citește și: