Raul FLOREA
2878 vizualizări 12 sep 2011

Renunţarea la culoarea portocaliu şi înlocuirea simbolurilor PDL în campania de anul viitor sunt primite cu mari rezerve de vechea gardă a partidului.

Ideea de rebranduire proliferată în rândurile democrat-liberalilor este temperată de către fostul secretar general al formaţiunii. Vasile Blaga explică pentru gândul de ce nu este un susţinător deschis al trecerii rapide de la portocaliu la verde, în privinţa bannerelor partidului. "Eu am văzut că aleşii locali din teritoriu nu sunt foarte încântaţi de schimbarea culorii. Cred că trebuie analizat foarte atent înainte de a lua o decizie . E nevoie de anumite cercetări care să ne arate dacă e necesară această schimbare", a precizat senatorul democrat-liberal, aducând o critică şi strategiei de la centru: "Nici la nivelul partidului nu avem un punct de vedere foarte clar. Am văzut la Şcoala de vară că erau cinci puncte de vedere diferite. Parcă ar fi fost cinci partide diferite".

După ce l-a indicat pe Traian Băsescu drept artizanul Mişcării Populare, structură menită să înglobeze PDL, UNPR şi o parte a PNL, preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, ironizează posibilitatea de a schimba culoarea simbol a partidului, comparând PDL-ul cu Coca-Cola.

"Nu cred în astfel de măsuri care sunt superficiale. Într-un partid este importantă tradiţia, valorile şi oamenii. E ca în cazul unei companii. De exemplu, la Coca-Cola importantă este tradiţia, nu culoarea roşie. Cei de la Coca-Cola sunt mândri de culoarea lor şi nu ar schimba-o nici în ruptul capului. Dacă au o problemă cu consumul, dacă lumea începe să nu mai bea Coca-Cola, atunci fac sortimente fără zahăr, cu lămâie, şamd. Nu se apucă să facă eticheta verde", a declarat pentru gândul Radu Berceanu, adăugând că soluţia pentru viitoarele alegeri constă în prezentarea în faţa electoratului:
"Este vina noastră a tuturor celor care am fost în guvern sau în conducerea partidului că nu am ştiut să explicăm oamenilor măsurile pe care le-am luat. Am luat avantajele de care beneficiau mulţi pe nedrept şi am dat celor care pe bună dreptate aveau nevoie de ele. I-am pierdut pe cei din prima categorie, dar nici nu am reuşit să-i atragem pe cei din a doua categorie. Partidul a avut foarte multe stângăcii în a axplica măsurile luate. Noi acum vopsim gardul. Cred că trebuie să hrănim leopardul".

Ceva mai temperat se arată fostul vicepreşedinte democrat-liberal, Cezar Preda, care precizează pentru gândul că deocamdată partidul are alte priorităţi: "Orice analiză care priveşte rebranduirea partidului nu e nici în funcţie de când doreşte Preda, nici în funcţie de când doreşte altcineva. Eu cred că primul ministru e ocupat cu alte treburi decât să schimbe culoarea, simbolul sau imnul partidului. Dacă totuşi va avea loc, atunci nu trebuie făcută ca o fugă de răspunderea actului de guvernare. Din contră, trebuie făcută astfel încât să asumăm şi mai puternic actele executivului".

COMENTEAZĂ ACEST SUBIECT ŞI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Citește și: