Cristian ANDREI
Sorina Ionaşc
4582 vizualizări 6 feb 2014

Vicepremierul Daniel Chiţoiu şi-a anunţat, joi seara, demisia din Guvern. Noul vicepremier ar urma să fie Eugen Nicolaescu, actualul ministru al Sănătăţii. El îşi va da demisia de la Sănătate şi va prelua ministerul Finanţelor. În locul său, la Sănătate, ar urma să fie numit Cristian Buşoi, au explicat pentru gândul surse din PNL.

Chiţoiu urmează să fie secretar general interimar al PNL, înlocuindu-l pe Eduard Hellvig. Acesta va prelua coordonarea campaniei prezidenţiale a lui Crin Antonescu.

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că nu i-a propus viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, funcţia de ministru al Finanţelor. De asemenea, Antonescu a lăsat să se înţeleagă că a stabilit cu premierul Ponta nominalizările pentru Ministerul de Interne şi cel al Sănătăţii.

Chiţoiu era de multă vreme pe lista neagră a lui Crin Antonescu, el fiind suspectat că a „pactizat” cu PSD şi cu Victor Ponta. Semnificativ este faptul că Chiţoiu a anunţat că susţine electoRATA, pentru ca la scurt timp Crin Antonescu să spună, într-o declaraţie pentru gândul, că el şi PNL nu au discutat nimic despre acest controversat proiect.

Ca să-i asigure lui Chiţoiu o ieşire onorabilă din Guvern, Antonescu a anunţat că demisia lui Chiţoiu este decizia acestuia, venită ca urmare a dorinţei de a se implica mai intens în activitatea de partid. „Nici dl. Chiţoiu, nici dl. Stroe nu au fost mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi de Victor Ponta decât suntem noi toţi”, a subliniat Crin Antonescu, explicând că teoria „unor grupuri mai pro-PSD” în Partidul Liberal fiind fantezistă.

"Am decis să mă implic mai activ în activitatea PNL preluând interimar secretariatul general al partidului, ţinând cont că avem două momente importante, eu sunt un om de partid, un om vechi în partid, am o colaborare foarte bună cu toţi cei din conducerea PNL, am decis să preiau această funcţie, mă retrag din guvern şi funcţia de ministru al finanţelor publice, activitatea din Guvern nu îmi va permite să ocup şi această funcţie, sunt o persoană care muncesc 18 ore pe zi", a spus Daniel Chiţoiu.

 

 

Citește și: