Alexandru Costea
81 vizualizări 13 sep 2019

„Astăzi am fost puşi în faţa unei situaţii de o laşitate ieşită din comun. E ca şi cum ai invitat colegii de partid pentru a le asculta părerile şi le-ai înfipt cuţitul prin spate. Aşa ceva de când sunt în politică nu am întâlnit. E un gest de slăbiciune”, a declarat, vineri, Marian Cucşa, la Realitatea TV.

Deputatului ALDE nu îi este teamă de sancţiuni.

„Am fost primul care mi-am spus punctul vedere în şedinţele din această vară. Majoritatea au fost în contradicţie cu conducerea partidului”, a mai afirmat preşedintele ALDE Timiş.

„Ţinând cont de ce s-a întamplat azi cred că e mai necesar ca oricând de un Congres pentru redefinirea ALDE. Sunt unul dintre fondatori ALDE, începând din 2014 am pus pietrele de temelie ale acestui partid alături de Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi de alţi colegi care azi au fost executaţi”, a afirmat Cucşa.

ALDE a anunţat că, în şedinţa de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcţii în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat şi dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, şi ALDE Prahova, condusă de Graţiela Gavrilescu, cât şi revocarea lui Alexandru Băişanu din funcţia de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

Pe 26 august ALDE a stabilit ieşirea de la guvernare şi formarea unei alianţe electorale cu Pro România în vederea susţinerii candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţaile din luna noiembrie. Decizia a stârnit nemulţumiri în rândul unor ldieri ai partidului printre care se numără Daniel Zamfir, Marian Cucşa şi alţi preşedinţi de organizaţii judeţene.

 

Citește și: