Sorina Ionaşc
3891 vizualizări 15 apr 2014

Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului în plenul reunit, cu 306 voturi "pentru" şi două "împotrivă". Alegerea lui Ciorbea a fost însă cu emoţii, în condiţiile în care deputaţii şi senatorii PNL au părăsit plenul celor două Camere, pe motiv că nu s-a respectat programul anunţat.

Anterior numărării voturilor, premierul Victor Ponta şi-a exprimat dorinţa ca Victor Ciorbea să întrunească numărul necesar de voturi, adică 287, cvorumul legal. Totodată, primul ministru a criticat acţiunea liberalilor de a refuza să-şi voteze propriul om, spunând că este o dovadă de neseriozitate.

"Faptul că liberalii l-au propus, dar au plecat din sală la vot mi se pare un gest foarte urât la adresa domnului Ciorbea. Domnul Ciorbea, care s-a bătut pentru PNL, pentru Crin Antonescu, nu cred că merita acest tratament, nu merita să fie tras pe sfoară de colegii liberali", a declarat Ponta, înainte ca voturile să fie numărate.

Înaintea plenului reunit pentru numirea unui Avocat al Poporului, liberalii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de votul pe noul Cod al Insolvenţei, amendamentele lor fiind respinse.

"S-a întârziat pentru că s-au opus Codului insolvenţei adoptat împreună cu miniştrii PNL în Guvern. Mi se pare că chiar am picat în Caragiale de tot, sunt foarte nemulţumiţi de legile pe care le adoptam împreună, acum spun că-s foarte rele. Poate că au dreptate, poate că Guvernul cu liberali în el era foarte rău. Faptul că ei acum votează împotriva aceleiaşi forme pe care am convenit-o în USL mi se pare o chestie de politicianism şi de neseriozitate", a mai spus Ponta.

Citește și: