Ana Petrescu
1105 vizualizări 17 feb 2019

„A fost şi foarte privată şi extrem de pe întuneric, între ghilimele. Marţi am fost chemat şi toţi care ţinem de, cu bugetele se dezbat de comisiile de specialitate şi am fost chemat toţi din domeniul să zic al justiţiei, ăntr-un sens extrem de larg, la comisiile juridice din Parlament, plus comisiile constituţionale. Deci întâlnirea cu doamna Tarcea a avut loc de faţă cu 40-60 parlamentari şi de la putere şi opoziţiei, plus reprezentanţi ai mass-mediei şi ai altor instituţii. Altfe ne-am salutat, pentru că ştiam pe doamna Tarcea de când mi-a fost studentă. Mi s-a părut firesc să ne salutăm şi să schimbăm câteva cuvinte. În rest, dacă dumneai consideră că am discutat într-un loc atât de privat sau crede cineva că în acest context se puteau discuta chestiuni secrete, sau care trebuie ascunse de opinia publică, poate să spună dumneai”, a afirmat Victor Ciorbea, sâmbătă, la Antena 3.

 

Întrebat dacă Cristina Tarcea l-a întrebat despre completurile de 3 judecători la acea discuţie, Ciorbea a răspuns: „Nu. Lăsaţi-o pe dumneai dacă are ceva de precizat în acest sens, doamna e cea mai în măsură să spună”.

Chestionat dacă le-a simţit ca pe o avertizare declaraţiile şefei instanţei supreme, Avocatul Poporului a replicat glumind: „Am trecut în viaţă prin multe avertizări şi meteo şi de altă natură”.

„Vreau să vă zic dacă e vorba de altădată că aş putea vorbi despre coincidenţe care vizează momentele actuale şi care se referă la aspecte din cele mai diverse zone. Da, vin întâmplător. Simple coincidenţe după părerea mea şi de la sistemul bancar, de la organe de anchetă şi de la instanţe judecătoreşti, dar altădată cfred dacă e cazul, pentru că eu cred că sunt simple coincidenţe pentru moment”, a conchis Ciorbea.

 

Precizările Avocatului Poporului vin după ce şefa instanţei supreme a spus că a discutat cu Victor Ciorbea despre completuri: „Discuţia cu domnul Ciorbea a vizat completurile de 3 judecători”.

Cristina Tarcea a lansat declaraţiile la CSM, săptămâna aceasta, când s-a prezentat în faţa Secţiei pentru judecători pentru acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară pe numele ei.

Ea a mai spus, tot atunci, că a discutat cu preşedintele CCR Valer Dorneanu, însă despre completurile de 5 judecători, subliniind că întâlnirea a avut loc într-o cameră atât de întunecată, încât la final a greşit şi a plecat cu haina lui.

 

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători, la foarte scurt timp după ce s-a pronunţat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituţionalitate, singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuţie în care am fost pusă să-mi ţin telefonul în anticamera, iar discuţia s-a purtat pe întuneric, atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”, a declarat Cristina Tarcea.

foto: Mediafax Foto / Bogdan Stamatin

Citește și: