Sorina Ionaşc
463 vizualizări 14 iul 2015

Premierul desemnat al opoziţiei, Cătălin Predoiu, l-a acuzat pe Victor Ponta de oprirea investiţiilor publice şi de creşterea datoriei guvernamentale, lucru care, susţine Predoiu, reprezintă ”o bombă care zdruncină economia naţională”.

”În mandatul lui Victor Ponta, datoria publică guvernamentală a crescut cu 15 de euro, iar în 2014 a ajuns la 59 de miliarde de euro. Această împrejurare, combinată cu politica premierului Ponta de a opri investiţiile publice în economie, a amorsat o bombă care poate zdruncina economia naţională în anii următori. Oprirea investiţiilor publice reprezintă o vulnerabilitate gravă pe care premierul Ponta a indus-o în economie. Acest lucru poate submina creşterea economică în următorii ani”, a declarat Cătălin Predoiu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Prim-vicepreşedintele liberal a explicat că adoptarea noului Cod Fiscal nu este suficientă şi că este necesar un plan de reforme pentru implementarea lui. Printre reformele sugerate de Predoiu se numără şi situaţia companiilor de stat, plus explicaţiile pentru cheltuirea banilor împrumutaţi.

”Victor Ponta trebuie să explice în ce a dirijat banii împrumutaţi, cele 15 miliarde din timpul mandatului său. Observ că măsurile luate de guvern subminează pe termen lung economia, Ponta pârjoleşte terenul economic în urma sa. Nu se mai lcurează în ministere, nu se mai iniţiază proiecte, practic nu se guvernează în acest moment. Îi cer să reia investiţiile publice, să pregătească un plan de măsuri pentru implementarea Codului Fiscal, altfel nu face decât să ne împingă pe un drum mort, pe o fundătură. Victor Ponta subminează economia naţională”, a adăugat Predoiu, la Parlament.

Citește și: