Teodor Bobei
1375 vizualizări 11 oct 2019

Este prima întrevedere restrânsă, după retragerea încrederii Guvernului Dăncilă, prin adoptarea moţiunii de cenzură, joi, în Parlament.

Potrivit surselor citate, tema centrală abordată de cei patru a fost preluarea PSD de către Victor Ponta, acesta fiind un scenariu vehiculat în ultima perioadă în unele medii.

Totodată, în întâlnire într-un cadru mai larg, se desfăşoară doar între social-democraţi, vineri, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu. Printre participanţi se numără Florin Iordache, Alfred Simonis, Olguţa Vasilescu Paul Stănescu, Gabriela Firea, precum şi lideri ai filialelor judeţene ale PSD, au precizat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Întâlnirea de la Parlament, de vineri, a început în jurul orei 9.00 şi este în desfăşurare, la momentul transmiterii acestei ştiri.

Viorica Dăncilă a anunţat, joi seară, că o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD va avea loc, vineri, începând cu ora 18.00.

Ea a precizat că va cere în Comitetul Executiv al PSD un vot pentru excluderea din partid a „trădătorilor” care au votat moţiunea de cenzură şi care au negociat cu liderul Pro România, Victor Ponta. Dăncilă a mai susţinut că au existat cinci voturi ale social-democraţilor.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate.

Citește și: