38093 vizualizări 11 iul 2012

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va organiza potrivit deciziei Curţii Constituţionale, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Parlamentului European Martin Schulz.

„Guvernul va organiza referendumul conform legii şi deciziei Curţii Constituţionale. Guvernul  nu poate modifica legea , doar Parlamentul o poate face. Trebuie să facem o sesiune extraordinară. I+am explicat şi domnului preşedinte Antonescu că desfăşurarea acestui referendum trebuie să fie conformă cu decizia Curţii Constituţionale. Domnul Schulz m-a întrebat dacă parlamentul nu va decide în timp util. Conform procedurilor referendumul trebuie validat de CCR. dacă 9 milioane de români se vor prezenta la vot, atunci Curtea Constituţională va valida acest referendum. rezultatul votului va rezolva disputele dintre partidele politice", a spus Ponta.

Discuţia pe care a avut-o cu Martin Schulz "nu a fost cea mai prietenoasă", după cum a spus-o chiar preşedintele Parlamentului European.

"I+am spus primului ministru că sunt foarte critic cu unele decizii pe care le-a luat, că am fost şocat de unele decizii ale preşedintelui României care a declarat că nu vrea să dea un premier care să aibă susţinere parlamentară. Nu am tăcut nici acum 2 ani, nici acum 3 ani, când preşedintele l-a ales premier pe domnul Boc în locul domnului Johannis, iar acum am avut această atitudine când am văzut că România este condusă prin ordonanţe de urgenţă", a spus Schulz.

Citește și: