Cristian ANDREI
7688 vizualizări 28 ian 2012

Preşedintele PSD susţine că USL nu este de acord cu ACTA (Tratatul Comercial împotriva Produselor Contrafacute) semnat recent de Guvern şi anunţă că dacă va ajunge la guvernare PSD va suspenda aplicarea acestui tratat până ce nu va avea loc un dialog cu societatea civilă.

Ponta a cerut Guvernul să explice de ce a semnat ACTA fără să existe o discuţie publică în prealabil.

"Guvernul trebuie să explice de ce a semnat ACTA în numele României, fără niciun fel de dezbatere publică! Când vom ajunge la guvernare, mă oblig să suspend aplicarea ACTA, până ce nu va avea loc o dezbatere publică. Socialiştii şi liberalii, în Parlamentul European, au cerut mai multă transparenţă. Singurii care s-au opus acestei rezoluţii au fost eurodeputaţii PDL. Votul va fi în vară, şi vă asigur că nu vom susţine ACTA în forma actuală, fără dezbateri şi fără acord cu societatea civilă. Cei din PDL ar trebui să explice de urgenţă de ce susţin astfel de reglementări fără niciun fel de dialog cu nimeni", scrie Victor Ponta pe Facebook.

Mesajul este reluat şi pe contul de Facebook al europarlamentarului Daciana Sârbu, soţia liderului PSD. Liberalii şi-au prezentat poziţia faţă de ACTA prin europarlamentarul Renate Weber.

Citește și: