Clarice DINU
Cristian ANDREI
1305 vizualizări 6 feb 2012

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în această seară că premierul desemnat este directorul SIE Mihai Răzvan Ungureanu. Şeful statului i-a mulţumit, totodată, premierului demisionar Emil Boc pentru "profundul devotament pe care l-a avut în serviciul public".

"Aş vrea să fac următoarea precizare. Încă din luna decembrie am avut o discuţie cu premierul Emil Boc cu privire la depunere Şeful statului a spus că la consultările de la Cotroceni Coaliţia şi-a reafirmat dorinţa de a continua colaborarea în actuala formulă politică. "Orice instabilitate a României generează dificultăţi în finanţarea statului român", a precizat Băsescu referindu-se la propunerea USL de a organiza anticipate.

"Opţiunea mea se îndreaptă spre instalarea unui nou guvern. Sper că în această seară coaliţia va decide calendarul. În principiu a fost agreată desemnarea domnului Mihai Răzvan Ungureanu ca prim-ministru desemnat", a spus Băsescu.

Şeful statului a făcut şi agenda noului cabinet. "Cred că un nou guvern trebuie să marcheze un nou început aşezat pe succesele guvernului anterior", a spus Băsescu, precizând că "prioritatea numărul unu este efortul de a restabili treptat nivelul de trai al românilor care au suportat greu factura proceselor de reechilibrare macroeconomică".

Altă prioritate trasată de Traian Băsescu a fost continuarea luptei anticorupţie "nediscriminatoriu".

"O prioritate căreia i-aş spune prioritate zero este legată de crearea de locuri de muncă, atât prin utilizarea accelerată a banilor europeni, cât şi prin deschiderea unor exploatări miniere. Este extrem de important să aibă în vedere continuitatea a ceea ce s-a făcut bun, implementarea codurilor pentru justiţie, legea educaţiei, aplicarea cu stricteţe a noului cod al muncii", a mai spus şeful statului.

Ungureanu: "Prioritatea mea esenţială este stabilitatea politică şi economică a României"

Prezent la Cotroceni, Mihai Răzvan Ungureanu a mulţumit pentru încrederea acordată, precizând că-şi asumă conştient responsabilitatea. "Am experienţa unor instituţii care sub mandatele mele s-au modernizat şi au devenit performante, MAE şi SIE. Reformele vor continua, plusul pe care îl voi aduce va fi acela al unui bun administrator", a spus el.

Ungureanu a declarat că va discuta cu partidele din Coaliţie, începând de mâine dimineaţă. pentru elaborarea programului de guvernare şi a echipei. "Prioritatea mea esenţială este stabilitatea politică şi economică a României", a spus Ungureanu.

Şeful statului a avut astăzi o serie de consultări cu puterea, dar şi cu opoziţia.

Gândul a transmis LIVE TEXT declaraţiile şefului statului.

Citește și: