Cristian ANDREI
7931 vizualizări 9 oct 2011

Daniel Funeriu a venit cu dicţionarul Academiei Române la emisiunea "După 20 de ani"pentru a justifica folosirea cuvântului "inexactitudine".

Înarmat cu Dicţionarul Limbii Române editat de Academia Române, ministrul Funeriu a încercat să demonstreze că nu a greşit atunci când a folosit cuvântul "inexactitudine". "Dacă toţi cei care au comentat pe acest lucru ar fi avut, să zic nu bunăvoinţa, ci decenţa să consulte dicţionarul limbii române editat de Academia Română la pagina 175 ar fi văzut cuvântul exactitudine folosit şi de Obobescu şi de Lovinescu, de Eminescu. Aşa cum este firesc de la exact să spui inexact, aşa este absolut firesc ca de la exactitudine să spui inexactitudine", a declarat ministrul Funeriu.

Printre cei care "nu au avut decenţă" se numără şi europarlamentarul Elena Băsescu. Într-o postare pe contul de Twitter, intitulată "inexactitudinile unui ministru fără diplomă", mezina preşedintelui a taxat afirmaţia lui Daniel Funeriu.

"Eu nu am simţit niciun astfel de atac din partea Elenei Băsescu. Nu este nici o problemă, fiecare are libertatea să spună ce doreşte", a precizat Funeriu, care a adăugat că "ne va lua 20 de ani până vom învăţa să vorbim cât se poate de documentat şi de corect".

Citește și: