Cristian ANDREI
50149 vizualizări 14 sep 2011

"Aţi intrat în perimetrul meu, serios, deja mă simt ameninţat. Sunteţi ca nişte vulturi, veţi răspunde în faţa lui Dumnezeu", îţi spune şoferul care păzeşte cu străşnicie maşina din Kiseleff.

Maşina este un VW Touareg, motor V8 şi are instalate în partea din faţă două stroboscoape pentru a-şi face loc prin trafic. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu termenul, sub grilă, două semnale luminoase atenţionează şoferii din trafic că au în spate o maşină specială. Conform legii, doar anumite maşini - poliţie, jandarmerie, salvare pot folosi semnalele luminoase în trafic. Pentru instalarea unor astfel de dispozitive este nevoie de aprobarea Poliţiei.

Şoferul aflat lângă maşina din curtea PSD se comportă ca un şmecher şi interzice fotografierea. Spune este ordin de sus şi trebuie să "cerem voie şefului". Întrebat dacă maşina are instalate legal stroboscoapele, şoferul răspunde că el este doar "un măturător în curte care adună mucurile de ţigară". Se pune însă atent în faţa grilei pentru a nu se vedea stroboscoapele pe care încearcă permanent să le ascundă de obiectivul aparatului. Mişcarea se repetă de câteva ori până când pe un ton foarte grav spune: "Aţi intrat în perimetrul meu, mă simt ameninţat". Arma care îl speria era doar aparatul foto.

PLUS: GÂNDUL TV. Şoferul care s-a săturat să fie umilit în trafic: ce păţeşte acest şmecher cu Audi care încearcă să se strecoare în coloană

PLUS: VIDEO: Şmecherul cu Bentley alb de la congresul PDL a băgat în spital un poliţist de la Rutieră. Poliţia: şoferul nu poate fi tras la răspundere penală în acest caz

PLUS: "Şmecherul" din Craiova: "L-am lovit cu palmele peste faţă, gât şi piept. Eu am fost provocat". Avocatul cere eliberarea pentru că astfel de infracţiuni "au loc tot mai des"

Moda stroboscoapelor nu este nouă. Luxosul Mercedes S 500 al lui Marian Vanghelie beneficiază de asemenea de stroboscoape.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a avut un BMW dotat cu semnale luminoase pe care l-a înlocuit în acest an cu un Mercedes fără stroboscoape.

COMENTEAZĂ ACEST SUBIECT ŞI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Citește și: