Ana Petrescu
606 vizualizări 29 mar 2019

„Dreapta Liberală condamnă cu fermitate declaraţiile făcute în data de 28 martie ac. atât de către Preşedintele României, cât şi de către Preşedintele PSD! Dl. Iohannis a uitat că este Preşedintele tuturor românilor (nu numai a celor care sunt anti-PSD), iar dl. Dragnea a uitat că Guvernul este al României (nu numai al celor care au votat PSD în alegeri). Atacuri bazate pe supoziţii sau surse false, informaţii în mare parte neadevărate, comportament şi limbaj cu indulgenţă calificat ca fiind la limita tabloidului, lărgesc mocirla în care se scaldă actuala clasă politică şi îndepărtează tot mai mult cetăţenii de aleşii lor. Este obligatoriu că în spaţiul public să fie promovate informaţii certe şi nu bârfe, iar limbajul folosit să promoveze decenţă, nu scandalul cu orice preţ”, a afirmat, vineri, Viorel Cataramă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că „aşa nu se mai poate”. El a mai spus că în momentul de faţă, odată cu anunţul privind convocarea unui refrendum pe data de 26 mai, este ilegitimă emiterea unei ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei.

Şeful statului a adăugat că „golăneala” Guvernului PSD a întrecut orice limită, pentru că social-democraţii continuă asaltul la adresa justiţiei, pornit de când au preluat guvernare.

În replică, Liviu Dragnea a afirmat că referendumul anunţat de Iohannis este „un truc al unui om disperat, speriat, obsedat că partiduleţul lui va pierde alegerile europarlamentare, că va pierde prezidenţialele şi că va începe să dea socoteală pentru casele acelea furate şi pentru zecile de dosare închise”.

Citește și: